Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Σκόπια



Ξεκίνησε η προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές στα Σκόπια

Ξεκίνησε η προεκλογική εκστρατεία στη Βόρεια Μακεδονία για τις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 24 Απριλίου. ενώ συνολικά επτά υποψήφιοι θα διεκδικήσουν το αξίωμα

Συγκεκριμένα οι εξής:



Παραιτήθηκε από πρωθυπουργός των Σκοπίων ο Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι

Παραιτήθηκε σήμερα από πρωθυπουργός των Σκοπίων ο Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι. Αυτό σημαίνει ότι και όλη η κυβέρνηση είναι υπό παραίτηση έως την εκλογή της υπηρεσιακής κυβέρνησης την προσεχή Κυριακή, 28 Ιανουαρίου.



Σκόπια: Μπαίνουν στο ΝΑΤΟ με αμερικανική “υπογραφή”!

Η αμερικανική Γερουσία άναψε το πράσινο φως για να ενταχθεί η Βόρεια Μακεδονία στο ΝΑΤΟ. Τι είχε πει ο Τραμπ και πώς θα γίνει το 30ό μέλος της Συμμαχίας.
Τι κι αν… δεν την θέλουν στην ΕΕ; Στο ΝΑΤΟ… την θέλουν! Ο λόγος για την Βόρεια Μακεδονία, το πρωτόκολλο ένταξης της οποίας στο ΝΑΤΟ εγκρίθηκε από την ολομέλεια της αμερικανικής Γερουσίας και μάλιστα με συντριπτική πλειοψηφία.



Δοκιμάζεται η Συμφωνία των Πρεσπών. Φόβοι για ισχυροποίηση των εθνικιστών στα Σκόπια

Έντονος προβληματισμός επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στην Αθήνα μετά τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στα Σκόπια και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών για τις 12 Απριλίου.



Δικαστικό «λουκέτο» σε φιλοσκοπιανή ΜΚΟ στις Σέρρες

Με απόφαση του Πρωτοδικείου Σερρών, μπαίνει «λουκέτο» στην φιλοσκοπιανή ΜΚΟ «Αδελφότητα Ντόπιων Σερραίων Κύριλλος και Μεθόδιος», που ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2018, στα απόνερα της Συμφωνίας των Πρεσπών.



Συνελήφθη στα Σκόπια η ειδική εισαγγελέας καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος

Η ειδική εισαγγελέας για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος συνελήφθη σήμερα με την υποψία ότι εκβίασε έναν γνωστό επιχειρηματία, ζητώντας χρήματα για να δείξει επιείκια, αφού το γραφείο της του άσκησε δίωξη για διαφθορά.