Κυριακή 08 Σεπτεμβρίου 2024 -

Το ρωσικό Ναυτικό ξεκίνησε προγραμματισμένες ασκήσεις με τη συμμετοχή του μεγαλύτερου μέρους του στόλου του



Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη ότι το ρωσικό Ναυτικό ξεκίνησε προγραμματισμένες ασκήσεις στις οποίες συμμετέχει σημαντικό τμήμα του στόλου του, συμπεριλαμβανομένων 20.000 ατόμων και 300 πλοίων.

Οι ασκήσεις έχουν σχεδιαστεί για να αξιολογήσουν τις στρατιωτικές δομές διοίκησης τριών στόλων και του Στόλου της Κασπίας.

Στις ασκήσεις θα συμμετάσχουν ο βόρειος στόλος στην Αρκτική της Ρωσίας, ο στόλος του Ειρηνικού στον Ειρηνικό Ωκεανό, ο στόλος της Βαλτικής στη Βαλτική Θάλασσα καθώς και ο Στόλος της Κασπίας στην Κασπία Θάλασσα.

Το Ναυτικό της Ρωσίας αποτελείται από συνολικά τέσσερις στόλους – τον Βόρειο Στόλο, τον Στόλο του Ειρηνικού, τον Στόλο της Βαλτικής, τον Στόλο της Μαύρης Θάλασσας , καθώς και τον Στόλο της Κασπίας και διάφορες ομάδες εργασίας.

 

Περίπου 300 πλοία και σκάφη επιφανείας, υποβρύχια και πλοία υποστήριξης, μαζί με περίπου 50 αεροσκάφη και περισσότερες από 200 μονάδες στρατιωτικού και εξειδικευμένου εξοπλισμού, θα συμμετάσχουν στις ασκήσεις μάχης εκπαίδευσης.

Σε αρκετές ημέρες, τα πληρώματα των πλοίων, των μονάδων ναυτικής αεροπορίας και των παράκτιων στρατευμάτων από τους τρεις στόλους και τον Στόλο της Κασπίας θα διεξάγουν πάνω από 300 ασκήσεις μάχης που περιλαμβάνουν πρακτική χρήση όπλων.

Αυτές οι ασκήσεις θα περιλαμβάνουν εκτοξεύσεις αντιαεροπορικών πυραύλων, βολές πυροβολικού στη θάλασσα και εκπαίδευση στόχευσης για εναέριους και θαλάσσιους στόχους, ανέφερε το υπουργείο.

Τους τελευταίους δύο μήνες, η Ρωσία διεξήγαγε επίσης μια σειρά ασκήσεων που περιλαμβάνουν κινητούς εκτοξευτές πυρηνικών πυραύλων και την ανάπτυξη τακτικών πυρηνικών όπλων.