Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

στολος



USS Hershel «Woody» William: Στην Κρήτη ένα από τα πιο σύγχρονα πλοία του αμερικανικού Ναυτικού

Στον ναύσταθμο Κρήτης αναμένεται να καταπλεύσει σήμερα ένα από τα πιο σύγχρονα πλοία του αμερικανικού ναυτικού, το ελικοπτεροφόρο πλοίο-πλωτή βάση USS Hershel «Woody» Williams.

Το αμερικανικό πολεμικό πλοίο, το οποίο πραγματοποιεί το πρώτο του ταξίδι μετά την καθέλκυσή του τον Μάρτιο, έχει μήκος 230 μέτρα και ανήκει στον 6ο στόλο.



Η τουρκική «Λευκή Καταιγίδα» έφτασε βόρεια της Κρήτης - Φωτο

Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις του τουρκικού στόλου στο Αιγαίο στο πλαίσιο της άσκησης «Λευκή Καταιγίδα», που ολοκληρώνεται στις 25 Μαΐου.



Εκσυγχρονίζεται ο στόλος του ΟΑΣΑ

Την ανανέωση του στόλου του ΟΑΣΑ με την προσθήκη λεωφορείων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας ανακοίνωσε ο πρόεδρος του οργανισμού, Τάσος Ταστάνης.

Μιλώντας στο 1ο συνέδριο EcoMobility, το οποίο διεξήχθη στην Αίγλη Ζαππείου, ανέφερε ότι ο οργανισμός εξασφάλισε 35 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για την προμήθεια 92 οχημάτων, εκ των οποίων τα 12 θα είναι ηλεκτρικά.



Καρατομούν τον επικεφαλής του Στόλου των ΗΠΑ μετά τις τραγωδίες

Απαλλάσσεται τις επόμενες ώρες ο διοικητής του Έβδομου Στόλου του Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών, μετά από μια σειρά συγκρούσεων πλοίων στην Ασία, είπε στο πρακτορείο Reuters επίσημη πηγή που κράτησε την ανωνυμία της.

«Ήταν αναγκαία μια γρήγορη αλλαγή ηγεσίας», είπε η πηγή, εξηγώντας τη λήψη της απόφασης όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.



Παρουσία Αρχηγού Στόλου η 193η Επέτειος του Ολοκαυτώματος των Ψαρών (Φωτό)

O Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Ιωάννης Παυλόπουλος ΠΝ συμμετείχε ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Νικόλαου Τσούνη ΠΝ στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 193η Επέτειο από το ολοκαύτωμα των Ψαρών, την Κυριακή 25 Ιουνίου 2017.



Σε ελληνικά χέρια το 1/4 του παγκόσμιου στόλου δεξαμενόπλοιων

Κυρίαρχοι στον κλάδο των δεξαμενόπλοιων είναι οι Έλληνες πλοιοκτήτες.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία στα δεξαμενόπλοια, ανεξαρτήτως σημαίας, δηλαδή ανεξαρτήτως σε ποιο νηολόγιο είναι εγγεγραμμένα, οι Έλληνες ξεχωρίζουν με μεγάλη διαφορά αφού ελέγχουν έχουν το 25,2% ήτοι το 1/4 του παγκόσμιου στόλου με αυτού του τύπου τα πλοία.