Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Πτήση της Aegean κυνηγούσε ο 25χρονος που προκάλεσε πανικό στο Ανόβερο - Είχε πάρει ναρκωτικά



Συναγερμός σήμανε χθες για το περιστατικό που μεταδόθηκε διεθνώς με έκτακτο, σχετικά με όχημα που παραβίασε πύλη του αεροδρομίου του Ανοβέρου και έφθασε μέχρι τον διάδρομο προσγειώσεων.

Σήμερα αποκαλύπτεται πως ο νεαρός άντρας «κυνηγούσε» πτήση της Aegean Airlines και ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Deutsche Welle και η εφημερίδα Hannoversche Allgemeine ένας 25χρονος άνδρας οδηγώντας ένα ασημί BMW παραβίασε την πύλη του αεροδρομίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο άντρας προσπάθησε να ακολουθήσει με το αυτοκίνητο αεροσκάφος που προσγειώνονταν και κατά το ρεπορτάζ επρόκειτο για την πτήση της Aegean A3 812 από την Αθήνα που προσγειώθηκε γύρω στις 3:30μμ. τοπική ώρα. Από τους επιβάτες της πτήσης A3 812 ζητήθηκε πάντως να παραμείνουν στο αεροσκάφος για προληπτικούς λόγους μέχρι να απομακρυνθεί το αυτοκίνητο από τις αρχές ασφαλείας.

Σύμφωνα με την ομοσπονδιακή αστυνομία το BMW ακινητοποιήθηκε από περιπολικό. Ο δράστης βρίσκονταν υπό την επήρεια κοκαΐνης και αμφεταμινών, όπως έδειξε ένα πρώτο τεστ ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών.

Επειδή όμως δεν έφερε μαζί του ταυτότητα οι αρχές είναι σε θέση να εξακριβώσουν την ηλικία του. Το αυτοκίνητο είχε πολωνικές πινακίδες, σύμφωνα ωστόσο με τον τοπικό Τύπο ο οδηγός ισχυρίστηκε ότι δεν είναι Πολωνός, αλλά από άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Το συμβάν προκάλεσε πανικό, διακόπηκαν για λόγους ασφαλείας όλες οι προσγειώσεις και απογειώσεις, ενώ όσα αεροπλάνα βρίσκονταν σε διαδικασία προσέγγισης του Ανοβέρου οδηγήθηκαν σε άλλα αεροδρόμια της ευρύτερης περιοχής.