Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ο σπουδαιότερος «ρόλος» της Μέγκαν Μαρκλ ήταν η συνάντηση με τη βασίλισσα Ελισάβετ



Χωρίς πρόβα και σενάριο και χωρίς σκηνοθέτη, η Μέγκαν Μαρκλ, πρώην πρωταγωνίστρια του νομικού δράματος Suits χρειάστηκε να αυτοσχεδιάσει στη δυσκολότερη οντισιόν της ζωής της μπροστά στη βασίλισσα Ελισάβετ για να πάρει τον καλύτερο ρόλο της καριέρας της, αυτόν της πριγκίπισσας στο βασίλειο της Γηραιάς Αλβιόνας.

Τον Οκτώβριο του 2017, ένα μήνα πριν την επίσημη ανακοίνωση του αρραβώνα της με τον πρίγκιπα Χάρι, η Μέγκαν Μαρκλ, που περιμένει την άνοιξη το πρώτο της παιδί, συναντήθηκε στο παλάτι του Μπάκιγχαμ για απογευματινό τσάι με την βασίλισσα Ελισάβετ. Ο Άντριου Μόρτον, συγγραφέας του βιβλίου «Meghan: A Hollywood Princess» (Μέγκαν: Μια πριγκίπισσα του Χόλιγουντ) περιγράφει την πρώτη συνάντηση της 37χρονης Αμερικανίδας με την «αειθαλή» βασίλισσα ως την «σπουδαιότερη οντισιόν στη ζωή της Μέγκαν».

 

«Καμία πρόβα, κανένα σενάριο, όχι επαναλήψεις, αυτό ήταν live αυτοσχεδιασμός», γράφει ο Μόρτον στο βιβλίο, που είναι η βιογραφία της δούκισσας του Σάσεξ. Ο βασιλικός συγγραφέας περιγράφει πως η «μεγάλη» συνάντηση της βασίλισσας με την μέλλουσα σύζυγο του εγγονού της έγινε μια βροχερή Πέμπτη του περασμένου Οκτωβρίου και αναφέρει πως εκείνη την ημέρα η πρώην ηθοποιός Μέγκαν Μαρκλ «έδωσε την μεγαλύτερη παράσταση της καριέρας της».

Όπως αποκαλύπτει στο βιβλίο του ο συγγραφέας κατά την συνάντηση των δύο γυναικών υπήρξε ένας «αέρας έντασης» στην ατμόσφαιρα, κάτι που ήταν αναπόφευκτο αφού η Μέγκαν και ο Χάρι περίμεναν την έγκριση της βασίλισσας. Πάντως, ο ίδιος εξηγεί πως η βασίλισσα Ελισάβετ θα έλεγε «όχι» στον γάμο του εγγονού της με τη Μέγκαν αν εκείνος ζητούσε την άδειά της μερικά χρόνια νωρίτερα. Και αυτό, σύμφωνα πάντα με τον Μόρτον, θα ήταν εξαιτίας της φήμης που είχε ο πρίγκιπας Χάρι ως «party animal» και «γερό ποτήρι». «Πριν μερικά χρόνια η γιαγιά - Ελισάβετ δεν θα εμπιστευόταν την κρίση του εγγονού της να παντρευτεί μια χωρισμένη Αμερικανίδα ηθοποιό», γράφει ο Μόρτον.

 

«Η αλλαγή του Χάρι τα τελευταία χρόνια, παράλληλα με την δημοτικότητα του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον, έχουν εξασφαλίσει το μέλλον της μοναρχίας», αναφέρει στο βιβλίο του ο Μόρτον.