Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Ο ισραηλινός στρατός απέκλεισε την Ραμάλα



Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι έκλεισε όλες τις εισόδους και εξόδους προς την ντε φάκτο πρωτεύουσα της Παλαιστίνης, την Ραμάλα, έπειτα από δύο φονικές επιθέσεις στη Δυτική Όχθη.

 

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι δύο Ισραηλινοί σκοτώθηκαν, όταν ένας Παλαιστίνιος πυροβόλησε εναντίον τεσσάρων Ισραηλινών στον εβραϊκό οικισμό της Όφρα, στην ίδια περιοχή όπου σε μια άλλη επίθεση Παλαιστινίου ενόπλου την Κυριακή έχασε τη ζωή του το νεογέννητο μιας Ισραηλινής.

Από τη σημερινή επίθεση τραυματίστηκε σοβαρά ένας Ισραηλινός, όταν ο ένοπλος Παλαιστίνιος άνοιξε πυρ εναντίον μιας στάσης λεωφορείου και στη συνέχειαι διέφυγε με αυτοκίνητο.

 

«Αντιλαμβανόμαστε ότι το αυτοκίνητο κατευθύνθηκε προς την Ραμάλα. Επομένως κλείσαμε όλα τα σημεία εισόδου προς την Ραμάλα και όλες τις εξόδους της πόλης. Διενεργούμε έρευνες εκεί...», είπε ο εκπρόσωπος των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων Τζόναθαν Κονρίκους.

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη

Το στρατιωτικό σκέλος της Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για τις δύο επιθέσεις διαμηνύοντας  ότι το εβραϊκό κράτος δεν θα έχει «ούτε ασφάλεια, ούτε σταθερότητα» σε αυτά τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

Σε ανακοίνωσή της, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες αλ Κασάμ, που ελέγχουν την Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσαν τον θάνατο δύο «μαχητών» τους τη νύχτα από τις ισραηλινές δυνάμεις.