Παρασκευή 03 Μαΐου 2024 -

χαμας



Κινέζικο ΥΠΕΞ: «Η Χαμάς και η Φάταχ εξέφρασαν πολιτική βούληση για συμφιλίωση»

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας γνωστοποίησε σήμερα ότι τα αντίπαλα παλαιστινιακά κινήματα Χαμάς και Φάταχ εξέφρασαν την πολιτική βούληση να επιδιώξουν την συμφιλίωσή τους μέσω του διαλόγου και της διαβούλευσης.

Ακόμα ανακοίνωσε ότι οι εκπρόσωποί τους είχαν πρόσφατα συνομιλίες στο Πεκίνο με στόχο να καταλήξουν σε μια «ενδοπαλαιστινιακή συμφιλίωση».



Χαμάς: «Το Ισραήλ παρουσίασε χάρτες στους οποίους θα ελέγχει το 20% της Λωρίδας της Γάζας μετά τον πόλεμο»

Ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της Χαμάς, Χαλίλ αλ Χίγια, ανέφερε πως το Ισραήλ παρουσίασε στις  μεσολαβήτριες χώρες, χάρτες σύμφωνα με τους οποίους σκοπεύει να ελέγξει το 20% του εδάφους της Λωρίδας της Γάζας στο τέλος του πολέμου.



Συρία: Το Ιράν μείωσε σημαντικά τη στρατιωτική του παρουσία μετά τα ισραηλινά πλήγματα

Το Ιράν, σύμμαχος του συριακού καθεστώτος, έχει περιορίσει σημαντικά τη στρατιωτική του παρουσία στη Συρία, η οποία βρίσκεται υπό την αυξανόμενη πίεση επιθέσεων που αποδίδονται στο Ισραήλ, σύμφωνα με δηλώσεις πηγής που σχετίζεται με τη Χεζμπολάχ στο AFP σήμερα.



Αντίστροφη μέτρηση για επίθεση του Ισραήλ στη Ράφα, εκτιμούν τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης

Το Ισραήλ είναι έτοιμο να στείλει στρατεύματα στη Ράφα, την πόλη στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας την οποία θεωρεί το τελευταίο προπύργιο του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς, αναφέρουν σήμερα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, σημειώνοντας ότι προετοιμασίες βρίσκονται σε εξέλιξη για την απομάκρυνση εκτοπισμένων από τον πόλεμο Παλαιστινίων αμάχων, που έχουν βρει καταφύγιο εκεί.



Η «αυτοκρατορία του κακού» με επικεφαλής το Ιράν είναι η απειλή, λέει ο πρόεδρος του Ισραήλ

Ο πρόεδρος του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτσογκ, ζήτησε από την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ να αφυπνιστεί, προειδοποιώντας για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων από το Ιράν μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Bild ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «σαφώς, η μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια σταθερότητα είναι η επιθυμία του Ιράν να αποκτήσει πυρηνική βόμβα».



Ισραηλινά δημοσιεύματα κάνουν λόγο για συμφωνία ΗΠΑ – Ισραήλ για επίθεση στη Ράφα και όχι στο Ιράν

Αναφορές σχετικά με την πιθανή απάντηση του Ισραήλ στο Ιράν κάνουν τον γύρο των ισραηλινών μέσων ενημέρωσης σήμερα. Μεγάλα μέσα, όπως η «Jerusalem Post» και οι «Times of Israel», τονίζουν πως οι Ηνωμένες Πολιτείες ενέκριναν μια πιθανή στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στη Ράφα, ανταλλάσσοντας αυτήν την έγκριση με την αποχή του εβραϊκού κράτους από αντεπιθέσεις εναντίον του Ιράν.