Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 -

«Νέβε Τε Αρόχα» το όνομα της νεογέννητης κόρης της πρωθυπουργού της Νέας Ζηλανδίας



Το όνομα Νέβε Τε Αρόχα έδωσαν στη νεογέννητη κόρη τους η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν και ο σύντροφός της, παρουσιαστής της τηλεόρασης, Κλαρκ Γκέιφορντ.

Στην πρώτη της δημόσια εμφάνιση από τότε που γέννησε, η Άρντερν παρουσιάστηκε ενώπιον δεκάδων δημοσιογράφων και φωτογράφων στο Auckland City Hospital κρατώντας στην αγκαλιά της την κόρη της και ευχαρίστησε τον κόσμο για την υποστήριξη που της έδειξε.

Το ζευγάρι κατέληξε στο όνομα Νέβε με τη γέννηση του μωρού, ανέφερε η Άρντερν, εξηγώντας στους δημοσιογράφους ότι σημαίνει «φωτεινή και λαμπερή» και «χιόνι».

Το δεύτερο όνομα, Τε Αρόχα, σημαίνει «αγάπη» στην γλώσσα των Μαορί. «Πιστεύουμε ότι θα ήταν ο καλύτερος τρόπος για να αιχμαλωτίσουμε όλη την αγάπη που περιέβαλε την μικρή μας από την ώρα που ανακοινώσαμε τον ερχομό της», πρόσθεσε η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας.


REUTERS/HANDOUT
 

Η 37χρονη Άρντερν είναι η νεότερη γυναίκα που ανέλαβε τα ηνία της Νέας Ζηλανδίας.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Business Insider, αποτελεί τη δεύτερη πρωθυπουργό παγκοσμίως που φέρνει στον κόσμο ένα παιδί ενώ ασκεί τα καθήκοντά της, μετά από την Μπεναζίρ Μπούτο, η οποία είχε γεννήσει όταν ήταν πρωθυπουργός του Πακιστάν το 1990.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ουίνστον Πίτερς έχει αναλάβει προσωρινώς καθήκοντα πρωθυπουργού και θα κυβερνά τη χώρα για τις επόμενες έξι εβδομάδες, όσο η Άρντερν έχει άδεια μητρότητας.

Η Άρντερν έμαθε για την εγκυμοσύνη της στις 13 Οκτωβρίου, μόλις έξι ημέρες προτού γίνει η τρίτη γυναίκα που αναλαμβάνει την πρωθυπουργία της Νέας Ζηλανδίας.