Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

νεα ζηλανδια



Ερευνητές στη Νέα Ζηλανδία ψάχνουν τα αίτια για τη «βουτιά» του Boeing

Έρευνα για το Boeing που έχασε αιφνιδιαστικά ύψος,  και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν πολλοί επιβάτες, ξεκίνησε στη Νέα Ζηλανδία.



Νέα Ζηλανδία: Παρατάθηκε το αυστηρό εθνικό λοκντάουν

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας παρέτεινε το αυστηρό εθνικό λοκντάουν που έχει επιβληθεί στη χώρα, λέγοντας ότι το πρόσφατο ξέσπασμα της παραλλαγής Δέλτα του νέου κορωνοϊού δεν έχει φτάσει ακόμη στην κορύφωσή του.



Νέα Ζηλανδία: Χωρίς κρούσμα κορονοϊού εδώ κι 100 ημέρες

Θετικά ανταπεξέρχεται στην πανδημία του κορονοϊού η Νέα Ζηλανδία, καθώς συμπλήρωσε 100 ημέρες χωρίς να υπάρχει κάποιο κρούσμα.

Πάντως, οι υγειονομικές αρχές προειδοποιούν ότι δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 23 ενεργά κρούσματα Covid-19 στη χώρα αλλά όλα εντοπίστηκαν στα σύνορα, εισερχόμενα στη χώρα, και βρίσκονται σε καραντίνα.



Νέα Ζηλανδία: Στους 18 οι νεκροί από την ηφαιστειακή έκρηξη

Σε τουλάχιστον 18 νεκρούς αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από την ηφαιστειακή έκρηξη του περασμένου μήνα στη Νέα Ζηλανδία, καθώς ένας από τους ανθρώπους που είχαν υποστεί εκτεταμένα εγκαύματα υπέκυψε σε νοσοκομείο της Αυστραλίας, όπως ανακοίνωσε η νεοζηλανδική αστυνομία σήμερα.



Νέα Ζηλανδία: Ο μακελάρης είχε κάνει δωρεές σε γαλλικό ακροδεξιό κίνημα

Δύο δωρεές είχε λάβει από τον μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας το γαλλικό, ακροδεξιό, ριζοσπαστικό κίνημα Generation Identitaire τον Σεπτέμβριο του 2017, συνολικού ύψους 1.000 ευρώ, χρήματα που στάλθηκαν σε έναν τραπεζικό λογαριασμό ο οποίος πλέον έχει κλείσει.



Νέα Ζηλανδία: Τελετή στη μνήμη των θυμάτων του μακελειού ( ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ)

Χιλιάδες άνθρωποι στάθηκαν σιωπηλοί σε πάρκο του Κράισττσερτς καθώς διαβάζονταν τα ονόματα των 50 ανθρώπων που σκοτώθηκαν σε δύο τεμένη της πόλης στις 15 Μαρτίου, στη διάρκεια της τελετής που πραγματοποιήθηκε στη μνήμη τους.