Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

πρωθυπουργός



Παραιτείται ο ιρλανδός πρωθυπουργός Λίο Βαράντκαρ

Ο ιρλανδός πρωθυπουργός Λίο Βαράντκαρ θα ανακοινώσει σήμερα την παραίτησή του από την πρωθυπουργία και από την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος Fine Gael, σύμφωνα με δημοσίευμα της Irish Independent.

Ο Βαράντκαρ θα παραμείνει πρωθυπουργός μέχρι το κόμμα του να εκλέξει νέο ηγέτη και αυτό αναμένεται να γίνει κατά την διάρκεια της ετήσιας διάσκεψης του Fine Gael στις αρχές του Απριλίου.



Η πρωθυπουργός της Σερβίας θα προταθεί για πρόεδρος της Βουλής – Σε μία εβδομάδα η ανακοίνωση του νέου πρωθυπουργού

Το προεδρείο του Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος (SNS), σε συνεδρίαση στην οποία συμμετείχε, ως μέλος, και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, αποφάσισε να προτείνει για τη θέση του προέδρου της Βουλής τη νυν πρωθυπουργό Άνα Μπρνάμπιτς.



«Έφυγε» από τη ζωή ο πρώην πρωθυπουργός του Καναδά Μπράιν Μαλρόνεϊ

Ο πρώην πρωθυπουργός του Καναδά, Μπράιν Μαλρόνεϊ απεβίωσε χθες, Πέμπτη, σε ηλικία 84 ετών, ανακοίνωσε η οικογένεια του πολιτικού που σημάδεψε την καναδική πολιτική ζωή στα χρόνια του 1980 με την υπογραφή μιας ιστορικής συνθήκης ελεύθερων συναλλαγών με τις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία αργότερα διευρύνθηκε για να συμπεριλάβει το Μεξικό.



Το ρωσικό ΥΠΕΣ κήρυξε καταζητούμενη την πρωθυπουργό της Εσθονίας Κάγια Κάλας

Στη λίστα των καταζητούμενων ενέταξε το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών την Εσθονή πρωθυπουργό, Κάγια Κάλας, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα της εφημερίδας «Guardian».



Παραιτήθηκε από πρωθυπουργός των Σκοπίων ο Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι

Παραιτήθηκε σήμερα από πρωθυπουργός των Σκοπίων ο Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι. Αυτό σημαίνει ότι και όλη η κυβέρνηση είναι υπό παραίτηση έως την εκλογή της υπηρεσιακής κυβέρνησης την προσεχή Κυριακή, 28 Ιανουαρίου.



Σκόπια: Παραιτείται ο πρωθυπουργός Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι

Ο πρωθυπουργός Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι γνωστοποίησε σήμερα ότι θα υποβάλει την παραίτησή του την Πέμπτη το πρωί. Με την παραίτηση του πρωθυπουργού παραιτείται σύσσωμη και η κυβέρνηση της χώρας. Μέχρι τα τέλη της εβδομάδας θα έχουν οριστεί υπηρεσιακός πρωθυπουργός και υπηρεσιακή κυβέρνηση στη χώρα.