Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2025 -

Νέο θρίλερ με τη "Σινδόνη του Τορίνου" - Η αποκάλυψη του DNA που ανατρέπει ξανά τα δεδομένα



Τα τελικά συμπεράσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό «Scientific Reports», δείχνουν ότι το ιερό κειμήλιο πρέπει να δημιουργήθηκε αρχικά στην Ινδία και στη συνέχεια να μεταφέρθηκε από τηνΕγγύς Ανατολή στο Τορίνο της Ιταλίας.

Μια ενδιαφέρουσα, νέα έρευνα αναφορικά με τη Σινδόνη του Τορίνο είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας. Μια ομάδα Ιταλών ερευνητών μελέτησαν το διάσημο κειμήλιο, που ορισμένοι πιστεύουν ότι αποτελεί το νεκρικό σάβανο του Ιησού Χριστού και διαπίστωσαν πως περιέχει DNA από φυτά που απαντώνται σε όλη τη Γη.

Όπως εξήγησε, σχετικά με τα αποτελέσματα του DNA, ο Δρ. Gianni Barcaccia, καθηγητής Γενετικής και Γονιδιωματικής στο Πανεπιστήμιο της Πάντοβα στην Ιταλία: «Εδώ αναφέρουμε τα κύρια ευρήματα από την ανάλυση του γονιδιακού DNA, που εξάχθηκε από τα σωματίδια σκόνης, που χρησιμοποιήθηκαν για ραδιοχρονολόγηση».

Μετά τη μελέτη του DNA της γύρης και της σκόνης που βρέθηκε στο ύφασμα της Ιεράς Σινδόνης, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι προέρχεται από αρκετές ομάδες φυτών της Μεσογείου, όπως αναφέρει η«RealClearScience.com». Έκπληξη προκαλεί ωστόσο, ότι, η μελέτη του DNA αποκαλύπτει συμβατότητα και με άλλες ομάδες φυτών από την Ασία, τη Μέση Ανατολή, ακόμα και την Αμερική, τα οποία εικάζεται πως προστέθηκαν τη μεσαιωνική εποχή, όπως μεταδίδει το «Πρώτο Θέμα».

Τα τελικά συμπεράσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό «Scientific Reports», δείχνουν ότι το διάσημο κομμάτι υφάσματος πρέπει να δημιουργήθηκε αρχικά στην Ινδία και στη συνέχεια να μεταφέρθηκε από την Εγγύς Ανατολή στο Τορίνο της Ιταλίας.

Η Σινδόνη εμφανίζει τη διπλή εικόνα ενός γενειοφόρου άνδρα, που υπέστη τραυματισμούς οι οποίοι παραπέμπουν σε σταύρωση, ξυλοκοπήθηκε, μαστιγώθηκε και φορούσε ακάνθινο στεφάνι στο κεφάλι του. Το ερώτημα σχετικά με το αν η φιγούρα αυτού του άντρα ανήκει στον Ιησού Χριστόαποτελεί το αντικείμενο συζητήσεων για δεκαετίες.

Το 1988, μια διεθνής ομάδα ερευνητών μετά από έρευνες με άνθρακα, χρονολόγησε τις ίνες του διάσημου σάβανου μεταξύ του 1260 και του 1390.

Παρ” όλα αυτά μια μελέτη του 2005 από έναν χημικό από το Εθνικό Εργαστήριο «Los Alamos» απέρριψε την εν λόγω διαπίστωση, υποστηρίζοντας ότι η μελέτη του 1988 πραγματοποιήθηκε σε ένα επίθεμα που τοποθετήθηκε στο ύφασμα κατά τη μεσαιωνική εποχή. Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα του 2005, η Σινδόνη μπορεί να είναι μεταξύ 1.300 και 3.000 χρόνων.