Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

DNA



Θα προσαχθεί για να δώσει δείγμα DNA ο «παλαιοχριστιανός»

Νέα εξέλιξη στην υπόθεση της «παλαιοχριστιανικής» οικογένειας στην Κορινθία, καθώς ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης αναμένεται σύντομα να προσαχθεί βιαίως, ώστε να δώσει δείγμα για το τεστ DNA, ενδεχόμενο για το οποίο εμφανίζεται αρνητικός.

Σήμερα, μιλώντας στο «Πρωινό» του ΑΝΤ1, αναφέρθηκε στην εργασία του και πιο συγκεκριμένα στο γεγονός ότι ζούσε στον Ωρωπό και εργαζόταν στην Ερέτρια.



Επιστήμονες στην Ιαπωνία εντόπισαν πρωτεΐνη που αποτρέπει την κυτταρική γήρανση

Ιάπωνες επιστήμονες ανακάλυψαν μια νέα πηγή νεότητας μέσα στα κύτταρά μας.

Η κυτταρική γήρανση αλλά και πολλές ασθένειες έχουν συνδεθεί με τη βλάβη των μιτοχονδρίων και των λυσοσωμάτων, δύο βασικών συστατικών ενός κυττάρου.



ΗΠΑ: Κυβερνητική πρόταση για συλλογή DNA κρατούμενων μεταναστών

Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ένα προτεινόμενο μέτρο της για συλλογή DNA από όλους τους μετανάστες που κρατούνται μετά την παράτυπη είσοδό τους στις ΗΠΑ, εγείροντας ανησυχίες για την προστασία του δικαιώματος στην ιδιωτική ζωή, και ιδιαίτερα για τους αιτούντες άσυλο και τους ανήλικους παραβάτες, οι γενετικές πληροφορίες των οποίων θα καταχωρηθούν σε μια βάση δεδομένων του FBI.



Ρώσος βιολόγος θέλει να γίνει ο δεύτερος που θα κάνει γενετική τροποποίηση σε μωρά

Ένας Ρώσος μοριακός βιολόγος φαίνεται πως ζήλεψε τη «δόξα» του Κινέζου συναδέλφου του Χε Τζιανκούι και θέλει να κάνει και αυτός πειράματα γενετικής τροποποίησης μωρών.



Nοσηλευτής έκανε τεστ DNA και ανακάλυψε πως είναι εκατομμυριούχος

Ένας Βρετανός νοσηλευτής παράτησε τη δουλειά του μετά από ένα τεστ DNA που επιβεβαίωσε ότι είναι κληρονόμος ενός ακινήτου 1.500 στρεμμάτων, αξίας 50 εκατομμυρίων λιρών.

Ο Τζόρνταν Αντλαρντ Ρότζερς, 31 ετών, σκεφτόταν εδώ και καιρό ότι μπορεί να είναι ο γιος του Τσαρλς Ρότζερς, ενός πάμπλουτου ερημίτη που κατοικούσε στο κτήμα Πένροουζ της Κορνουάλης.



Τεχνητή ζωή; Έφτιαξαν μικροοργανισμό με πλήρως ανασχεδιασμένο DNA

Επιστήμονες στη Βρετανία δημιούργησαν στο εργαστήριο, με τη βοήθεια υπολογιστή, τον πρώτο έμβιο μικροοργανισμό με την ονομασία Syn61, του οποίου το DNA είναι πλήρως ανασχεδιασμένο από τους ανθρώπους.