Πέμπτη 02 Μαΐου 2024 -

Νέες προειδοποιήσεις από τη Ρωσία στον Ε.Μακρόν – «Μην κάνεις τον Ναπολέοντα»



Ο πρόεδρος της Κάτω Βουλής της Ρωσίας, Βιτσισλάβ Βολόντιν, και στενός σύμμαχος του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, εξαπέλυσε νέες προειδοποιήσεις προς τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν να μην στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία, αναφέροντας ότι θα έχουν την ίδια μοίρα με τον Στρατό του Ναπολέοντα.

Ο Βολόντιν, ο οποίος ανήκει στον στενό κύκλο του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, έκανε τα συγκεκριμένα σχόλια σε ανάρτησή του στο Telegram χθες, Τετάρτη.

Οι δηλώσεις του ήταν απάντηση στη δήλωση του Ε.Μακρόν τη Δευτέρα ότι «τίποτα δεν αποκλείεται» και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να στείλουν οι ευρωπαϊκές χώρες στρατεύματα στην Ουκρανία για να βοηθήσουν στην απόκρουση της εισβολής της Ρωσίας, αν και προειδοποίησε ότι δεν υπάρχει συναίνεση σε αυτό το στάδιο.

«Πριν κάνει τέτοιες δηλώσεις, θα ήταν σωστό ο Μακρόν να θυμηθεί πώς τελείωσε για τον Ναπολέοντα και τους στρατιώτες του, περισσότεροι από 600.000 από τους οποίους έγιναν πεσόντες στην υγρή γη», είπε ο Βολοντίν, αναφερόμενος στην καταστροφική γαλλική εισβολή στη Ρωσία το 1812.

«Για να διατηρήσει την προσωπική του εξουσία, ο Μακρόν δεν θα μπορούσε να σκεφτεί κάτι καλύτερο από το να πυροδοτήσει έναν Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι πρωτοβουλίες του γίνονται επικίνδυνες για τους πολίτες της Γαλλίας» σημείωσε επίσης ο Βολόντιν στο επίσημο κανάλι του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Θα ξεπεράσουμε τα πάντα μαζί», ήταν τα πρώτα λόγια του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν στη σημερινή ετήσια ομιλία του και στα δύο σώματα του ρωσικού κοινοβουλίου, προσθέτοντας ότι η εθνική ενότητα είναι αυτό που έδωσε τη δυνατότητα στη Ρωσία να αντιμετωπίσει με επιτυχία την πανδημία του κορωνοϊού και την παγκόσμια τρομοκρατία.

Υποστήριξε επίσης πως οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ «προετοιμάζονται να χτυπήσουν ρωσικό έδαφος, γεγονός που θα μπορούσε να πυροδοτήσει την απάντηση της Ρωσίας με τη χρήση πυρηνικών όπλων».