Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

γαλλία



Γαλλία: 8χρονος πήγε στο σχολείο με μαχαίρια και επιτέθηκε με απειλές στη δασκάλα του

Έρευνα ξεκίνησε στη Γαλλία καθώς 8χρονος φαίνεται να εμφανίστηκε στο σχολείο στο Σεντ Ετιέν με μαχαίρια και να απείλησε τη δασκάλα του ότι θα την σκοτώσει. 



Μακρόν: «Το Ισλαμικό Κράτος επιχείρησε τους τελευταίους μήνες να διαπράξει πολλές τρομοκρατικές ενέργειες στη Γαλλία»

Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν επεσήμανε τη Δευτέρα 25/3 από τη Γουιάνα, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, ότι η τζιχαντζιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος από την περιοχή του Χορασάν επιχείρησε τους τελευταίους μήνες να διαπράξει πολλές τρομοκρατικές ενέργειες στη Γαλλία.



Γαλλικό αντιτορπιλικό αναχαίτισε drone των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα

Γαλλικό αντιτορπιλικό που εκτελούσε αποστολή στενής προστασίας, υπό την ελληνική επιχείρηση ASPIDES στην Ερυθρά Θάλασσα, το πρωί της Τετάρτης (20/3) εντόπισε drone των Χούθι.



«Οι ρωσικές εκλογές διενεργήθηκαν σε ένα πλαίσιο καταπίεσης», λέει το γαλλικό ΥΠΕΞ

Η επανεκλογή του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν έλαβε χώρα σε ένα πλαίσιο καταπίεσης στην κοινωνία των πολιτών και οι συνθήκες για ελεύθερες και δημοκρατικές εκλογές δεν έγιναν σεβαστές, ανέφερε σε ανακοίνωση το γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών.



Ο Μακρόν έδειξε πως η Γαλλία είναι έτοιμη να εμπλακεί βαθύτερα στον πόλεμο στην Ουκρανία

Το Κρεμλίνο, σχολιάζοντας τις επισημάνσεις του γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρον σχετικά με το ενδεχόμενο να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ότι η Γαλλία έχει ήδη αναμιχθεί στον πόλεμο και τώρα δείχνει πως είναι έτοιμη να εμπλακεί βαθύτερα.



Ανοίγει η «ψαλίδα» υπέρ της Λεπέν: Η παράταξή της προηγείται 13 μονάδες έναντι του κόμματος του Ε.Μακρόν

Λίγους μήνες πριν τις ευρωεκλογές η «Εθνική Συσπείρωση» της Μαρίν Λεπέν ανοίγει την διαφορά έναντι του κόμματος «Αναγέννηση» του Εμανουέλ Μακρόν και των συμμάχων του.