![](https://www.briefingnews.gr/sites/default/files/styles/slider__638x287_/public/articlesnew/vdl-zelensky.jpg?itok=hxJwvHsO)
Παρά την τηλεφωνική επικοινωνία του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν, για την κατάσταση στο ρωσο-ουκρανικό μέτωπο, μερικές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, φαίνεται πως έχουν διαφορετική οπτική των πραγμάτων.
Όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων NEXTA, στην πρόσφατη συνάντηση Ramstein, η Γερμανία, η Ολλανδία, η Λετονία, η Βρετανία και η Νορβηγία αποφάσισαν την παροχή εκ νέου στρατιωτικής και οικονομικής συνδρομής του ουκρανικού στρατού.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Νορβηγία, θα αποστείλει 107 εκατομμύρια δολάρια για νέα συστήματα αεράμυνας, που θα προμηθευτεί από τις ΗΠΑ στο πλαίσιο του προγράμματος JUMPSTART.
Η Γερμανία θα στείλει πυραύλους IRIS-T και 6.000 drones καμικάζι με κινητήρα AI, προϊόντα από γερμανική αμυντική εταιρεία.
Επιπλέον, η Ολλανδία θα στείλει 25 ιχνηλατούμενα τεθωρακισμένα οχήματα YPR, ενώ η Λετονία θα δώσει 42 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού.
Τέλος, η Βρετανία θα παράσχει 150 εκατομμύρια λίρες για άρματα μάχης, εξοπλισμό του πυροβολικού σώματος και πυραύλους.
«Τώρα, θα είναι κυρίως οι Ευρωπαίοι που θα καθορίσουν τον όγκο και το εύρος των όπλων που είναι διατεθειμένοι να παράσχουν στην Ουκρανία», δήλωσε ο βουλευτής Yehor Cherniev στο Kyiv Independent.
Με αυτές τις δηλώσεις γίνεται ξεκάθαρο πως οι Ουκρανοί ελπίζουν σε συνέχιση της συνδρομής από τα ευρωπαϊκά κράτη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, καθώς οι ΗΠΑ φαίνεται πως αναλαμβάνουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο πλαίσιο ειρηνευτικών διαβουλεύσεων με την Ρωσία.