Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Μετά το «όχι» από Μάλτα και Ιταλία το Lifeline ψάχνει λιμάνι στη Γαλλία



Εκπρόσωπος της γερμανικής ΜΚΟ Lifeline (το σκάφος της οποίας βρίσκεται στα ανοικτά της Μάλτας) έκανε γνωστό ότι «αφού το αίτημά για ελλιμενισμό απορρίφθηκε από Ιταλία, Γερμανία και Ολλανδία, σήμερα θα ζητήσει από την Γαλλία να μπορέσει να εισέλθει, το πλοίο, σε δικό της λιμάνι».

Υπενθυμίζεται ότι επιβαίνουν σε αυτό, εδώ και πέντε ημέρες, 230 μετανάστες και πρόσφυγες, και ότι έχουν αρνηθεί την άδεια εισόδου σε λιμάνι τους και οι αρχές της Μάλτας.

Παράλληλα, εκπρόσωπος της μη κυβερνητικής οργάνωσης πρόσθεσε ότι αν δεν δοθεί άδεια ούτε από τις γαλλικές αρχές, το σκάφος θα κατευθυνθεί ούτως ή άλλως προς Βορρά, δηλαδή προς την Ισπανία ή τη Γαλλία.

Το πλοίο, πάντως, δεν φέρεται σε θέση να μπορέσει να φτάσει μέχρι τις ακτές της Ισπανίας, διότι είναι πολύ πιο μικρό από το Aquarius, το οποίο και μπόρεσε, τελικά, να αγκυροβολήσει στο λιμάνι της Βαλένθια, πριν από οκτώ ημέρες.

Παράλληλα, το πλοίο της Lifeline, στην φάση μεταφέρει σχεδόν τριπλάσιο αριθμό επιβατών από εκείνους που θα επέτρεπε η χωρητικότητά του και, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν αρχίσει να εξαντλούνται τρόφιμα, νερό και φάρμακα.