Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 -

Με αυτόγραφα και selfie υποδέχτηκαν τον Τράμπ στην αμερικανική βάση στη Γερμανία



Ενδιάμεση στάση στο Ράμσταϊν της Γερμανίας έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ κατά την επιστροφή του από την αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Ιράκ.

Το Air Force One προσγειώθηκε νωρίς το πρωί στην αμερικανική αεροπορική βάση στη Ρηνανία-Παλαιτινάτο και μετά από μερικές κουβέντες με αξιωματικούς πάνω στο προεδρικό αεροσκάφος ο Τραμπ κι η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ μετέβησαν σ’ ένα υπόστεγο, όπου τους περίμεναν πολλοί Αμερικανοί στρατιώτες και μέλη του προσωπικού της βάσης, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

«Γεια σας, παιδιά», είπε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος και μετά από αρκετές χειραψίες πόζαρε με τη γυναίκα του και τους στρατιώτες για selfies και υπέγραψε πολλά καπελάκια τζόκεϊ, που έφεραν το σύνθημα της προεκλογικής του καμπάνιας “Make America Great Again”.

Λίγες ώρες νωρίτερα Τραμπ και Μελάνια είχαν συναντηθεί με Αμερικανούς στρατιώτες στη βάση Αλ Άσαντ στο Αλ Άνμπαρ του Ιράκ, στην πρώτη επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ από την έναρξη της θητείας του προ διετίας σε αμερικανική βάση σε πεδίο μαχών. Το ταξίδι δεν είχε προαναγγελθεί, για λόγους ασφαλείας κι αποφασίστηκε κατόπιν των επίμονων πιέσεων από πολιτικούς και αμερικανικά ΜΜΕ το προηγούμενο διάστημα να επισκεφθεί επιτέλους ο Τραμπ Αμερικανούς στρατιώτες σε κάποιο πεδίο μαχών.