Κυριακή 04 Αυγούστου 2024 -

Κοινή άσκηση Λευκορωσίας και Κίνας στέλνει σαφές μήνυμα προς το ΝΑΤΟ



Μεγάλη στρατιωτική άσκηση Κίνας και Λευκορωσίας πραγματοποιήθηκε πολύ κοντά στα πολωνικά σύνορα.  Κινέζοι αλεξιπτωτιστές επιχείρησαν μαζί με τον Στρατό της Λευκορωσίας στο σύνορο μεταξύ Πολωνίας-Λευκορωσίας, στέλνοντας έτσι ένα πολύ σαφές μήνυμα στο ΝΑΤΟ πως η Κίνα θα εμπλακεί ενεργά εάν ξεσπάσει πόλεμος στην Ευρώπη.

Οι ασκήσεις έγιναν στην Βρέστη η οποία βρίσκεται δίπλα στα πολωνικά σύνορα και αφορούσε αεραποβατικές ενέργειες και επιχειρήσεις τύπου «σφύρας και άκμονος».

Η βασική χερσαία δύναμη που αποτελούνταν από Λευκορώσους πραγματοποιούσε την κυρία έφοδο κατά εχθρικών θέσεων και οι Κινέζοι αλεξιπτωτιστές επιχειρούσαν στα μετόπισθεν του «εχθρού», με σκοπό την περικύκλωση του από δύο πλευρές.

Η Λευκορωσία και η Κίνα είχαν ανακοινώσει τις κοινές ασκήσεις εδώ και αρκετό καιρό αλλά τις χαρακτήριζαν ως «αντιτρομοκρατικής φύσεως».

Η χρήση όμως Κινέζων αλεξιπτωτιστών οι οποίοι μάλιστα πραγματοποίησαν και επιχειρησιακό άλμα και θα πραγματοποιήσουν και άλλα τις επόμενες ημέρες, δείχνει ότι πρόκειται για ασκήσεις πραγματικών επιθετικών ενεργειών σε «σκληρούς» στόχους.

Οι ασκήσεις ξεκίνησαν στις 8 Ιουλίου και θα διαρκέσουν μέχρι τις 19 Ιουλίου.