Πέμπτη 02 Μαΐου 2024 -

Καλαμαζού: Αντιμέτωπος με έξι κατηγορίες για φόνο ο οδηγός του ταξί που έσπειρε τον θάνατο



Δεκαέξι κατηγορίες, μεταξύ των οποίων και έξι που αφορούν φόνους εκ προμελέτης ή εκ προθέσεως, απαγγέλθηκαν τη Δευτέρα σε έναν άνδρα από το Μίσιγκαν ο οποίος έσπειρε τον θάνατο σε μια ήσυχη περιοχή της Πολιτείας, σκοτώνοντας έξι ανθρώπους και τραυματίζοντας πολλούς άλλους.

Ο Τζέισον Ντάλτον, 45 ετών, αντιμετωπίζει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης αν κριθεί ένοχος για τις ανθρωποκτονίες, διευκρίνισε ο εισαγγελέας της κομητείας Καλαμαζού, Τζεφ Γκέτινγκ.

 

Ο οδηγός της εταιρείας Uber δεν προσήχθη στο δικαστήριο αλλά ενημερώθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, από τη φυλακή όπου κρατείται, για τις κατηγορίες που τον βαρύνουν. Ο δικαστής όρισε επίσης ότι δεν δικαιούται αποφυλάκιση με καταβολή εγγύησης.

Όταν ρωτήθηκε αν θέλει να στείλει κάποιο μήνυμα στην κοινότητα του Καλαμαζού, ο Ντάλτον είπε ότι προτιμά να σιωπήσει.

Το κίνητρο του δράστη παραμένει μυστήριο για τους αστυνομικούς που ερευνούν την υπόθεση. Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, επί πέντε ώρες ο Ντάλτον πυροβολούσε ανθρώπους, αρχικά σε ένα συγκρότημα διαμερισμάτων και στη συνέχεια σε μια αντιπροσωπεία αυτοκινήτων και σε ένα εστιατόριο του Καλαμαζού, μιας πόλης 240 χιλιόμετρα δυτικά του Ντιτρόιτ.

Η αστυνομία ερευνά ορισμένες πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες τη νύχτα της σφαγής ο Ντάλτον ενδέχεται ταυτόχρονα να εξυπηρετούσε πελάτες με το ταξί του.