Κυριακή 28 Απριλίου 2024 -

ΗΠΑ: Έστειλαν επιστολή με απειλές και λευκή σκόνη στο σπίτι του γιου του Ν.Τραμπ



Δεκάδες αστυνομικοί εξέτασαν προσεκτικά χθες την οικία του ενός εκ των γιων του Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα των ΗΠΑ αφότου, οι σωματοφύλακές του εντόπισαν λευκή σκόνη μέσα σε απειλητική επιστολή που έλαβε.

Όπως αναφέρουν ο αμερικανικός ιστότοπος «Αxios» και η εφημερίδα «Νew York Post», η αλληλογραφία ενός εκ των γιων του Τραμπ, είχε, μεταξύ άλλων, και απειλές για την ζωή του, όπως αναφέρει μια πηγή.

Εκτός από την ομάδα ανδρών που φορούσε προστατευτικές στολές hazmat (σαν αυτές που φορούσαν οι υγειονομικοί στην διάρκεια της πανδημίας της νόσου Covid,) στην οικία του Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, έσπευσαν και πυροσβεστικά οχήματα.

Ο Τραμπ τζούνιορ, ο μεγαλύτερος γιος του τέως προέδρου των ΗΠΑ, βρισκόταν στο σπίτι του στη Φλόριντα όταν ανακάλυψε χθες το βράδυ τον φάκελο με τις απειλές θανάτου και την άγνωστη λευκή σκόνη.

«Τα αποτελέσματα της έρευνας δεν έδειξαν τελικά τι ήταν αυτή η σκόνη, αν και οι αστυνομικοί εξέφρασαν την άποψη πως δεν πιστεύουν ότι είναι θανατηφόρα», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του Τραμπ τζούνιορ.

Πάντως, για δεύτερη φορά, ο ίδιος γίνεται στόχος επιστολής που εμπεριέχει λευκή σκόνη.

Το 2018, η τότε σύζυγός του, Βανέσα Τραμπ, διακομίστηκε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους όταν στις 12 Φεβρουαρίου, άνοιξε μία επιστολή που εμπεριείχε σκόνη αγνώστου προελεύσεως, για την οποία αργότερα οι αστυνομικές αρχές αποφάνθηκαν ότι δεν ήταν επιβλαβής.

Ο άνδρας που καταδικάστηκε για το περιστατικό του 2018 έστειλε μια παρόμοια επιστολή με λευκή σκόνη και στον άλλο ενήλικο γιο του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου για το προεδρικό χρίσμα το 2024, τον Έρικ Τραμπ.

Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια της προεδρικής εκστρατείας του 2016 στις ΗΠΑ.

Τελικά αποδείχθηκε ότι και αυτή η σκόνη ήταν τελικά ακίνδυνη, δήλωσαν οι εισαγγελείς, όπως αναφέρει ο ιστότοπος Axios.