Κυριακή 28 Απριλίου 2024 -

Iνδία: Εμπορική αμαξοστοιχία διένυσε 70 ολόκληρα χιλιόμετρα χωρίς οδηγό



Ένα τρένο-φάντασμα στην Ινδία, ακολούθησε μια ξέφρενη πορεία κάνοντας 70 ολόκληρα χιλιόμετρα χωρίς οδηγό.

Το τρένο, που μετέφερε πέτρες, ήταν καθ’ οδόν προς το Παντζάμπ με προορισμό το Τζαμού και οι Ινδικοί Σιδηρόδρομοι διέταξαν έρευνα μετά το απίστευτο περιστατικό που κάνει το γύρο του κόσμου.

Τα βίντεο που κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν το τρένο να περνάει με μεγάλη ταχύτητα από πολλούς σταθμούς. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συρμός «πέρασε» χωρίς οδηγό από την Κατούα στο Τζαμού/ Κασμίρ στην περιοχή Χοσιαρπούρ στο Παντζάμπ την Κυριακή (25/2).

Οι αρχές λένε ότι το τρένο σταμάτησε και ευτυχώς κανείς δεν τραυματίστηκε. Αξιωματούχοι είπαν στο πρακτορείο ειδήσεων Press Trust of India (PTI) ότι το περιστατικό σημειώθηκε μεταξύ 07:25 και 09:00 τοπική ώρα.

Το τρένο με τα 53 βαγόνια που μετέφερε πέτρες, ήταν καθ’ οδόν προς το Παντζάμπ όταν σταμάτησε στην Κατούα για αλλαγή πληρώματος.

Οι αξιωματούχοι λένε ότι άρχισε να κατεβαίνει ακυβέρνητο σε μια πλαγιά, όταν ο μηχανοδηγός και ο βοηθός του κατέβηκαν. Κινούνταν με ταχύτητα σχεδόν 100 χλμ./ώρα και κατάφερε να διασχίσει περίπου πέντε σταθμούς πριν τελικά ακινητοποιηθεί.

Αμέσως μετά την ειδοποίηση για το κινούμενο τρένο, οι αξιωματούχοι έκλεισαν τις σιδηροδρομικές διαβάσεις κατά μήκος της διαδρομής του. «Το τρένο σταμάτησε αφού ένας αξιωματούχος του σιδηροδρόμου τοποθέτησε ξύλινα εμπόδια στις γραμμές για να μπλοκάρει το τρένο», είπαν αξιωματούχοι στο PTI.

Τα ξύλινα μπλοκ βοήθησαν στη μείωση της ταχύτητας του τρένου και τερμάτισαν τελικά την ξέφρενη πορεία του, χωρίς να υπάρξουν άλλες δυσάρεστες εκπλήξεις.

Αξιωματούχοι είπαν στο PTI ότι προσπαθούν να προσδιορίσουν τον ακριβή λόγο για την κίνηση του τρένου και το τι ακριβώς συνέβη για να αποφευχθούν ανάλογα περιστατικά στο μέλλον.