Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024 -

Γερμανία: Αν πέσει η Ουκρανία, η Μολδαβία μπορεί να είναι η επόμενη



Η στήριξη για την Ουκρανία εγγυάται την επιβίωση της γειτονικής Μολδαβίας, δήλωσε σήμερα η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ σε διάσκεψη για την αντιμετώπιση των ανησυχιών αναφορικά με τη διεύρυνση της ρωσικής παρέμβασης στην περιοχή.

«Ό,τι κάνουμε για να στηρίξουμε την Ουκρανία σημαίνει επίσης ότι προάγει τη σταθεροποίηση σε ό,τι αφορά τη Μολδαβία», δήλωσε η Μπέρμποκ. «Είναι σαφές ότι η μεγαλύτερη ανησυχία του κόσμου εδώ είναι: ότι εάν πέσει η Ουκρανία, η Μολδαβία είναι η επόμενη χώρα στη σειρά».

Η Μπέρμποκ επισκεπτόταν το Κισινάου για την Πλατφόρμα Σύμπραξης με τη Μολδαβία, μαζί με τους εταίρους της από τη Γαλλία, τη Ρουμανία, την Πολωνία, την Ολλανδία και τη Λιθουανία.

Η Γερμανία, ένας από τους βασικούς στρατιωτικούς υποστηρικτές του Κιέβου στην Ευρώπη, ξεκίνησε την πλατφόρμα αφού η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία το 2022, λέγοντας ότι εντάσσεται στις ευρύτερες προσπάθειές της να σταθεροποιήσει την οικονομία της Μολδαβίας και να την προστατεύσει από τη ρωσική παραπληροφόρηση.