Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Γαλλία: Το Ισλαμικό κράτος σχεδίαζε μακελειό την Κυριακή των «Κίτρινων Γιλέκων»



Όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι γαλλικές αρχές μετά τη σύλληψη τεσσάρων τζιχαντιστών οι οποίοι είχαν παρεισφρήσει στο κίνημα των «Κίτρινων Γιλέκων», το Ισλαμικό Κράτος σχεδίαζε να αιματοκυλήσει το Παρίσι την 17η Νοεμβρίου.

Εκείνη την ημέρα χιλιάδες Γάλλοι διαδηλωτές είχαν ξεχυθεί στους δρόμους της χώρας εκφράζοντας τη αντίθεσή τους στην αύξηση της τιμής των καυσίμων και την μείωση της αγοραστικής δύναμης.

Οι αρχές πήραν είδηση το τι συμβαίνει όταν ένας από τους ισλαμιστές τρομοκράτες έστειλε γραπτό μήνυμα στη μνηστή του αναφέροντας ότι η 17η Νοεμβρίου θα είναι αιματοβαμμένη.

Στους τέσσερις άνδρες απαγγέλθηκαν κατηγορίες, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα «Le Parisien».

Την ώρα που το κίνημα των «Κίτρινων Γιλέκων» γιγαντώνεται στη Γαλλία και συσπειρώνει τα μέλη του ενόψει της μεγάλης διαδήλωσης της 24ης Νοεμβρίου,ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, έσπασε για πρώτη φορά τη σιωπή του κάνοντας «άνοιγμα» στα «Κίτρινα Γιλέκα».

Από το Βέλγιο, ο Μακρόν δήλωσε σήμερα ότι «μέσω του διαλόγου» θα καταστεί δυνατό να τεθεί τέρμα στο κίνημα των «Κίτρινων Γιλέκων» που διατρανώνει την αντίθεσή του στις αυξανόμενες τιμές των καυσίμων.

«Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει επί του παρόντος διαμαρτυρίες, αλλά μέσω του διαλόγου και των εξηγήσεων θα βρούμε λύσεις", δήλωσε σε ομιλία του στο βελγικό Πανεπιστήμιο «Louvain la Neuve».