Κυριακή 28 Απριλίου 2024 -

Γαλλία: Διάσημος σεφ απολύθηκε από 5άστερο ξενοδοχείο όταν βρήκαν υπάλληλο δεμένο στην κουζίνα του



Στην απόλυση διάσημου Γάλλου σεφ προχώρησε γνωστός όμιλος ξενοδοχείων, όταν έγινε γνωστό πως βοηθός στην κουζίνα του ήταν γυμνός και δεμένος σε καρέκλα μεγάλου εστιατορίου.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του γαλλικού τύπου, το περιστατικό έγινε στις 2 Δεκεμβρίου, όταν επί ώρες ένας υπάλληλος ήταν δεμένος στην κουζίνα, γυμνός σε μια καρέκλα, με ένα μήλο στο στόμα και ένα καρότο ανάμεσα στους μηρούς.

Στο συμβάν παρόντες ήταν τόσο άλλοι μάγειρες όσο και ο αρχιμάγειρας της κουζίνας, Aurelien Largeau.

Ο 31χρονος Aurelien Largeau, ο οποίος έχει ένα πολυπόθητο αστέρι Michelin στο όνομά του, διηύθυνε το εστιατόριο του διάσημου ξενοδοχείου στην πόλη Μπιαρίτζ, στη νοτιοδυτική Γαλλία, από το 2020 μέχρι την ξαφνική αποχώρησή του πριν από μερικές ημέρες.

Αν και ακόμα δεν έχει γίνει κάποια καταγγελία, η εισαγγελία της πόλης ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα για βιαιοπραγία και σεξουαλική επίθεση.

Εκπρόσωπος των ιδιοκτητών του ξενοδοχείου δήλωσε στο AFP ότι η διοίκηση είχε ενημερωθεί για ένα «ανησυχητικό περιστατικό», πλάνα του οποίου είχαν κοινοποιηθεί στο διαδίκτυο. Έκτοτε το υλικό έχει διαγραφεί.

Η ίδια δεν έδωσε λεπτομέρειες για το τι υπάρχει στις εικόνες, αλλά η περιφερειακή εφημερίδα Sud Ouest ανέφερε ότι δείχνουν μια τελετή μύησης στην κουζίνα του ξενοδοχείου, κατά την οποία οι υπάλληλοι δένονται γυμνοί σε καρέκλες.

«Το επεισόδιο αυτό δεν αντικατοπτρίζει τις αξίες για τις οποίες μαχόμαστε. Διεξήχθη έρευνα και ελήφθησαν οι κατάλληλες αποφάσεις. Η ασφάλεια, η υγεία και η ευημερία των συναδέλφων μας, των πελατών και των συνεργατών μας είναι η απόλυτη προτεραιότητά μας», ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος του ομίλου.

Το συγκεκριμένο είναι ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων στην παραλία της Μπιαρίτζ – πόλη η οποία χαρακτηρίζεται ως η «Καλιφόρνια της Γαλλίας» με τη μέση τιμή ανά διανυκτέρευση να ξεπερνά τα 400 ευρώ.