Σάββατο 18 Μαΐου 2024 -

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα ναρκωτικών στην Κύπρο



Η Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών (ΥΚΑΝ) της Κύπρου κατάσχεσε 26 κιλά κάνναβης και δύο κιλά κοκαΐνης, τα οποία διακινούσε οργανωμένη εγκληματική ομάδα. Το «κουβάρι» άρχισε να ξετυλίγεται μετά από σύλληψη 30χρονου Κύπριου τον οποίο είχε θέσει υπό παρακολούθηση η αστυνομία. 

Μέλη της ΥΚΑΝ σταμάτησαν τον 30χρονο έξω από το σπίτι του και σε έρευνα που έγινε εντοπίστηκε στην κατοχή του ένα ταχυδρομικό δέμα το οποίο περιείχε επτά κιλά κάνναβης. Στο αυτοκίνητο του, εντοπίστηκαν άλλα τρία ταχυδρομικά δέματα με ακόμα 19 κιλά κάνναβης και δύο κιλά κοκαΐνης. Από τα έντυπα του ταχυδρομείου φαίνεται ότι τα δέματα είχαν σταλεί από το Βέλγιο.

Ο 30χρονος συνεργάστηκε με την αστυνομία και έγινε ελεγχόμενη παράδοση μέρους των ναρκωτικών που οδήγησε στη σύλληψη ενός ζευγαριού 25 και 24 ετών. Το ζευγάρι παρέλαβε τα 12 κιλά από τη συνολική ποσότητα. Σε έρευνα στο αυτοκίνητό τους εντοπίστηκαν ακόμα 74 γραμμάρια κάνναβης και 2.400 ευρώ.

Από την ανάκριση προέκυψαν στοιχεία που οδήγησαν στη σύλληψη ενός 37χρονου ταχυδρομικού υπαλλήλου ο οποίος φαίνεται να ήταν ο άνθρωπος που παρέδιδε τα ναρκωτικά. Στη κατοχή του βρέθηκαν 5.100 ευρώ. Επίσης καταζητούνται ακόμα τρία άτομα 27, 30 και 38 ετών.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΥΚΑΝ, «η υπόθεση είναι πάρα πολύ σημαντική όχι μόνο λόγω της ποσότητας της αλλά και της εξάρθρωσης της εγκληματικής ομάδας σε όλο το φάσμα της αλυσίδας παράνομης εισαγωγής και διανομής ναρκωτικών στην Κύπρο».

Αναμένεται μεταξύ άλλων να ληφθούν περίπου 50 καταθέσεις, θα ζητηθεί επίσης Δικαστική Συνδρομή από τις Αρχές του Βελγίου με σκοπό τον εντοπισμό του αποστολέα των δεμάτων, ο οποίος αναγραφόταν στα κιβώτια που κατασχέθηκαν. Επίσης, θα ζητηθεί η έκδοση διαταγμάτων άρσης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων των συλληφθέντων.