Δευτέρα 01 Ιουλίου 2024 -

Επίθεση Κίνας σε Ταϊβάν: «Σε μία ώρα έχει καταληφθεί όλο το νησί» λέει εμπειρογνώμονας



Στρατιωτικός εμπειρογνώμονας που προέβλεψε την επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία, εκτιμά ότι η Κίνα θα μπορούσε να εισβάλλει στην Ταϊβάν μέσα σε μία ώρα, προξενώντας καταστροφικές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία.

Σύμφωνα με τον στρατιωτικό εμπειρογνώμονα, εάν η Κίνα αποφασίσει να εισβάλλει στην Ταϊβάν, η κατάληψη θα μπορούσε να ολοκληρωθεί πριν η διεθνής κοινότητα, και συγκεκριμένα οι ΗΠΑ, προλάβει να αντιδράσει.

Μέσα στα πρώτα 15 λεπτά της εισβολής, τα αεροδρόμια του νησιού θα έχουν καταληφθεί, ενώ μέσα στα πρώτα 30 λεπτά, τα κινεζικά στρατεύματα θα έχουν ήδη καταλάβει την πρωτεύουσα, Ταϊπέι.

Η Ταϊβάν, η οποία κατασκευάζει το 70% των ημιαγωγών παγκοσμίως, αποτελεί κρίσιμο κρίκο για την παγκόσμια οικονομία.

Μια κινεζική εισβολή θα διατάρασσε σοβαρά την παραγωγή και διανομή ημιαγωγών, προκαλώντας τεράστια προβλήματα στην τεχνολογική και βιομηχανική αλυσίδα εφοδιασμού.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι μια τέτοια εισβολή θα είχε ανυπολόγιστες συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία, προκαλώντας σοβαρές αναταράξεις σε διάφορους τομείς, από την τεχνολογία και την αυτοκινητοβιομηχανία έως την άμυνα και την υγεία.