Πέμπτη 02 Μαΐου 2024 -

Δεν έχουν τέλος οι γκάφες του Τ.Μπάιντεν – Είπε πως το 2021 συνάντησε το νεκρό Γερμανό πρωθυπουργό Χέλμουτ Κολ



Δεν έχουν τέλος οι γκάφες που κάνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν καθώς μετά σφάλμα με τον Φρανσουά Μιτεράν, μπέρδεψε για ακόμη μία φορά έναν… νεκρό με έναν ζωντανό κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Νέα Υόρκη.

Ο Τζο Μπάιντεν, είπε πως κατά τη διάρκεια της πολιτικής του περιοδείας στην Ευρώπη το 2021 συνάντησε το νεκρό Γερμανό πρωθυπουργό, Χέλμουτ Κολ, εννοώντας φυσικά την Άνγκελα Μέρκελ.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Νέα Υόρκη ενώπιον ανθρώπων, που στηρίζουν χρηματικά την καμπάνια του για επανεκλογή στον προεδρικό θώκο, ο Τζο Μπάιντεν τόνισε πως συναντήθηκε με Ευρωπαίους ηγέτες στο περιθώριο της G7 στην Κορνουάλη το 2021, η οποία έλαβε χώρα μήνες μετά τις ταραχές της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο.

Είχε πει, μάλιστα, ότι ο Χέλμουτ Κολ, ο οποίος πέθανε το 2017, τον είχε ρωτήσει πώς θα αντιδρούσε αν διάβαζε ότι άνθρωποι εισέβαλαν στο βρετανικό κοινοβούλιο και σκότωναν αστυνομικούς «για να εμποδίσουν την εκλογή ενός πρωθυπουργού».

 

Φυσικά, στη διάσκεψη συμμετείχε η Άνγκελα Μέρκελ ως Καγκελάριος της Γερμανίας, με τον Αμερικανό πρόεδρο να μην διορθώνει τα λεγόμενά του και να προκαλείται σάλος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.