Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024 -

Απαγόρευση πυροτεχνημάτων σε κέντρα προσφύγων στη Γερμανία



Μπλόκο στην πώληση πυροτεχνημάτων στους πρόσφυγες για την Πρωτοχρονιά έβαλαν οι Αρχές της πόλης Άρνσμπεργκ στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος των δημοτικών αρχών της πόλης στην εφημερίδα Neue Westfaelische η απόφαση οφείλεται εν μέρει στις ανησυχίες ότι θα μπορούσαν να προκαλέσουν ψυχικά τραύματα στους ανθρώπους που έχουν διαφύγει από εμπόλεμες ζώνες, ενώ γνωστοποίησε ότι έχουν εκδοθεί οδηγίες σε διάφορες γλώσσες.

«Οι άνθρωποι που έρχονται από μια εμπόλεμη ζώνη συνδέουν τους δυνατούς κρότουςπερισσότερο με τους πυροβολισμούς και τις βόμβες απ'ό,τι με τα πυροτεχνήματα για την Πρωτοχρονιά», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος των δημοτικών αρχών στην εφημερίδα ενώ και η πυροσβεστική υπηρεσία της πόλης συνέστησε στους κατοίκους της να εξετάσουν την περίπτωση να μην ρίξουν φέτος βαρελότα «για να αποφύγουν να ξυπνήσουν μνήμες φρίκης στους ανθρώπους αυτούς που διαφεύγουν από τον πόλεμο και τις συγκρούσεις».

Η παράδοση θέλει για την υποδοχή του Νέου Έτους να υπάρχουν πυροτεχνήματα και να γίνεται ένα θεαματικό σόου στην Πύλη του Βραδεμβούργου το οποίο μεταδίδεται απευθείας από γερμανικά τηλεοπτικά δίκτυα. 

Πέρυσι οι Γερμανοί δαπάνησαν 120 εκατομμύρια ευρώ σε πυροτεχνήματα για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.