Τρίτη 07 Μαΐου 2024 -

Πούλησαν ένα κιλό χασίς σε αστυνομικό



Αντί για χρήματα, πήραν… χειροπέδες τα μέλη ενός κυκλώματος που διακινούσε σημαντικές ποσότητες χασίς στην Κω, καθώς οι υποψήφιοι αγοραστές του παράνομου εμπορεύματός τους ήταν αστυνομικοί της Ασφαλείας.

Ένας 41χρονος Έλληνας είχε στοχοποιηθεί ως το «βαποράκι» των διακινητών που ήταν δυο νεαροί Αλβανοί ηλικίας 26 και 30 χρόνων και οι υποτιθέμενοι «πελάτες» ήρθαν σε επαφή μαζί του για να αγοράσουν ένα κιλό ακατέργαστης κάνναβης έναντι 5.000 ευρώ. Αφού συμφώνησαν στην τιμή, ο 41χρονος επικοινώνησε με τους αλλοδαπούς προμηθευτές και εκείνοι του υπέδειξαν το σημείο από το οποίο θα παραλάμβανε το «εμπόρευμα».

Μόλις παρέδωσε το χασίς βάρους ενός κιλού και 73 γραμμαρίων, επενέβησαν άνδρες της Ο.Π.Κ.Ε. που παρακολουθούσαν από απόσταση και τον συνέλαβαν. Αμέσως μετά, έγιναν έρευνες στα σπίτια των δυο Αλβανών και κατασχέθηκαν 4.050 ευρώ στην κατοχή του 26χρονου, καθώς και τα κινητά που χρησιμοποιούσαν για τις επικοινωνίες τους. Τα τρία μέλη της σπείρας οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω κατηγορούμενοι για αποθήκευση, κατοχή, διακίνηση και αγοραπωλησία ναρκωτικών.