Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ποιοι τουρίστες από το εξωτερικό την επιλέγουν την Θεσσαλονίκη για Πάσχα



Με ειδικές προσφορές και πακέτα ετοιμάζονται να υποδεχθούν τους τουρίστες στη Θεσσαλονίκη για τις γιορτές του Πάσχα οι ξενοδόχοι της πόλης.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης (ΕΞΘ), Ανδρέας Μανδρίνος, το Πάσχα δεν είναι τόσο δημοφιλές όσο τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά για τους τουρίστες που έρχονται στα ξενοδοχεία της πόλης αλλά «η ένωση ξενοδόχων είναι οργανωμένη και φροντίζει να προβάλλονται στοχευμένα οι προσφορές και οι εκδηλώσεις».

Οι πληρότητες των ξενοδοχείων αναμένεται να κυμανθούν στο 70% το τριήμερο του Πάσχα, με τους τουρίστες να μοιράζονται σε ίσο ποσοστό ανάμεσα σε Έλληνες και ξένους, σύμφωνα με τον κ. Μανδρίνο.

«Από το εξωτερικό μας επιλέγουν κυρίως οι Σέρβοι, οι Ρουμάνοι και οι Βούλγαροι, ενώ έχει χαθεί το μεγαλύτερο μέρος των Τούρκων τουριστών» σημειώνει.

Οι Βαλκάνιοι επιλέγουν επίσης την Πιερία, κυρίως τον Πλαταμώνα, ενώ είναι μεγάλος ο αριθμός και εκείνων που ταξιδεύουν Αλεξανδρούπολη για τις γιορτές του Πάσχα, αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης, Βύρων Θεολόγης.

«Στη Θεσσαλονίκη έχουμε αρκετούς Βαλκάνιους λόγω θρησκείας αλλά και πολλούς Ισραηλίτες και Αμερικάνους» εξηγεί ο κ.Θεολόγης και σημειώνει: «Έχουμε αρκετό τουρισμό στην πόλη, ο οποίος όμως μπορεί να μην καταγράφεται από τα ξενοδοχεία, καθώς όπως γνωρίζουμε όλοι, υπάρχει και ένας σημαντικός αριθμός τουριστών που επιλέγουν καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης».

Σε ό,τι αφορά τους Ρώσους, ο κ. Θεολόγης επεσήμανε πώς μπορεί να μειώθηκε ο αριθμός τους γενικά το τελευταίο διάστημα αλλά δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα επιλέξουν και φέτος, τα Μετέωρα και το Άγιον Όρος για θρησκευτικό τουρισμό.

 

Τα τελευταία δύο χρόνια τα οργανωμένα ταξίδια σημειώνουν άνοδο και φαίνεται πως όλο και περισσότεροι Θεσσαλονικείς και γενικότερα Βορειοελλαδίτες, ετοιμάζουν βαλίτσες στις εορταστικές περιόδους, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης, Βύρων Θεολόγη. «Πέρσι και φέτος βλέπουμε μια αύξηση της τάξεως του 10% σε σχέση με πρόπερσι» αναφέρει ο κ.Θεολόγης.

Δημοφιλείς προορισμοί στο εσωτερικό της χώρας είναι η Ρόδος, η Μύκονος, η Σαντορίνη και η Κρήτη. Ακολουθούν η Πάτμος, η Τήνος, η Κεφαλλονιά, η Ζάκυνθος και στα οδικά ταξίδια το Ναύπλιο και ο γύρος Πελοποννήσου.

«Αξίζει πάντως να αναφερθεί πως φέτος η Κέρκυρα που είναι ένας πολύ δημοφιλής προορισμός, έχει ακόμη διαθέσιμα δωμάτια, λόγω της τιμολογιακής πολιτικής που ακολούθησαν τα ξενοδοχεία και στην οποία δεν μπόρεσαν να ανταπεξέλθουν όλοι» είπε ο κ. Θεολόγης.

Σε ό,τι αφορά τα οργανωμένα ταξίδια στο εξωτερικό, πρώτη σε προτιμήσεις είναι η Βαρκελώνη και ακολουθούν η Μάλτα, οι χώρες της Μπενελούξ, οι περιοχές της Αλσατίας, η Αμβέρσα, το Στρασβούργο, οι Δαλματικές ακτές και φυσικά η Κύπρος και οι Άγιοι Τόποι. Αξίζει να σημειωθεί επίσης, σύμφωνα με τον κ. Θεολόγη, ότι μετά από δύο χρόνια επανήλθε φέτος η ζήτηση για Κωνσταντινούπολη.