Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024 -

"Πνίγεται" και η Αττική: Εγκλωβισμένοι οι 1.700 μετανάστες που ήρθαν το πρωί στον Πειραιά



Σε κατάσταση ασφυξίας βρίσκεται πλέον όλη η χώρα, καθώς οι χιλιάδες πρόσφυγες που εισρέουν καθημερινά στα ελληνικά νησιά και φθάνουν με πλοία στον Πειραιά, αδυνατούν να συνεχίσουν τον δρόμο τους από την στιγμή που η ΠΓΔΜ έχει κλείσει τα σύνορα. 

Η Εθνική Αθηνών - Θεσσαλονίκης τείνει να μετατραπεί σε ένα ατέλειωτο πάρκινγκ προσφύγων, καθώς η αστυνομία σταματά τα λεωφορεία που κατευθύνονται προς τα ελληνοσκοπιανά σύνορα. Εκατοντάδες πρόσφυγες είναι σταματημένοι στο 90 χιλιόμετρο της Εθνικής οδού, στα Τέμπη καθώς και σε άλλα σημεία όπου υπάρχει υποδομή φιλοξενίας.

Παρόμοια φαίνεται ότι γίνεται η κατάσταση και στην Αθήνα καθώς και οι 1.700 μετανάστες και πρόσφυγες που έφτασαν στον Πειραιά το πρωί της Τετάρτης από Χίο, Μυτιλήνη, Κω και Ρόδο θα εγκλωβιστούν στην πρωτεύουσα καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία δεν θα επιτρέψει σε κανένα λεωφορείο να ξεκινήσει προς τα ελληνοσκοπιανά σύνορα.

 

Ο συνολικός αριθμός των μεταναστών που έχει καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά τις τελευταίες τρεις ημέρες στον Πειραιά ανέρχεται στις 9.000 οι οποίοι με δεδομένη την ασφυξία και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τη «διαλογή» που γίνετια στην Ειδομένη έχουν εγκλωβιστεί σε διάφορα σημεία της χώρας. 

«Ασφυξία» στην Αττική

 

Την ίδια ώρα βέβαια τα κέντρα υποδοχής μεταναστών σε Ελληνικό και Σχιστό ήδη ασφυκτιούν καθώς οι προσφυγικές ροές συνεχίζονται αμείωτες και γι' αυτό, κατά τις ίδιες πληροφορίες, δεν θα γίνει διαλογή για όσους έφτασαν σήμερα στον Πειραιά με αποτέλεσμα να παραμένει άγνωστο τι θα γίνει με αυτούς τους ανθρώπους.

Ηδή από χθες ορισμένοι από όσους μεταφέρθηκαν στο Σχιστό πήραν ταξί προκειμένου να μετακινηθούν προς την πλατεία Βικτωρίας και από εκεί να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Ευρώπη με όποιο τρόπο μπορούν.

Την Τρίτη σε ένα απέραντο, άτυπο «hotspot» μετατράπηκε η Αθηνών-Λαμίας, καθώς η κυβέρνηση, ελλέιψει σχεδίου και εναλλακτικών, είχε «παρκάρει» περί τους 2.000 πρόσφυγες σε διάφορα μοτέλ επί της εθνικής οδού, καθώς και στην είσοδο της πρωτεύουσας του νομού Φθιώτιδας.

Παρόμοια εικόνα και σε διάφορες πόλεις της Μακεδονίας, όπως η Κοζάνη και η Κατερίνη, με εκατοντάδες μετανάστες να οδηγούνται χωρίς καμία προετοιμασία μετά το μπλόκο από τις αρχές των Σκοπίων στα σύνορα με την Ελλάδα.