Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Παραλύει η Αθήνα εξαιτίας του πολυνομοσχεδίου



Με κινητοποιήσεις θα ξεκινήσει η ερχόμενη εβδομάδα καθώς τη Δευτέρα στη Βουλή ψηφίζεται το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που θα ξεκλειδώσουν τη δόση.

«Γολγοθάς» περιμένει τη Δευτέρα όσους εργάζονται και δεν μπορούν να αποφύγουν τις μετακινήσεις καθώς στο χορό των απεργιακών κινητοποιήσεων μπαίνουν δυναμικά οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ.

Συγκρικριμένα, χωρίς μετρό θα μείνει η Αθήνα και τη Δευτέρα, καθώς οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν μία ακόμη 24ωρη απεργία την ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.

Το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ) απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στα συλλαλητήρια, προκειμένου να εκφραστεί η αντίθεση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

 

«Και τη Δευτέρα δε θα έχει μετρό» δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων του Μετρό, Σπύρος Ρεβύθης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 989» και προειδοποίησε με επαναλαμβανόμενες απεργίες ακόμη και μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. «Την Τετάρτη θα συνεδριάσουμε με πρόταση να συνεχίσουμε και θα δούμε αν η κυβέρνηση θα μας φυλακίσει» είπε.

Παράλληλα, σε 24ωρη απεργία θα προχωρήσουν επίσης οι εργαζόμενοι σε ΗΣΑΠ, λεωφορεία και τρόλεϊ.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τη ΓΣΕΕ
«Η κυβέρνηση συνεχίζοντας την καταιγίδα των αντεργατικών μέτρων που φτωχοποίησαν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, δίνει τώρα τη χαριστική βολή σε εργαζόμενους συνταξιούχους και ανέργους, μ’ένα πολυνομοσχέδιο προαπαιτούμενων με το οποίο καταργεί επί της ουσίας ακόμη και συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα όπως αυτό της απεργίας», τονίζει σε αακοίνωση της η ΓΣΕΕ.

Η ΓΣΕΕ καλεί σε «μαζική και ενωτική συμμετοχή στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιήσει την προσεχή Δευτέρα 15 Ιανουαρίου στις 5 το απόγευμα στο Σύνταγμα».

Στάση εργασίας από την ΑΔΕΔΥ
Στάση Εργασίας σε όλο το Δημόσιο τη Δευτέρα, 15 του Γενάρη 2018, από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου ανακοίνωσε η ΑΔΕΔΥ.

Ταυτόχρονα, οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:30μμ την ίδια μέρα στην Πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να πάρουν μαζικά μέρος στις συγκεντρώσεις και στα συλλαλητήρια που θα διοργανωθούν την ίδια μέρα σε όλη τη χώρα, με αιτήματα:

1. Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία

2. Να μην ψηφιστούν τα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης

Μεγάλο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ τη Δευτέρα
Μετά την κινητοποίηση της Παρασκευής το ΠΑΜΕ καλεί σε νέο μεγάλο συλλαλητήριο τη Δευτέρα 15/1 ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου σκούπα.
«Τη Δευτέρα 15/1 μέρα ψήφισης των μέτρων, το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία σε μεγάλο συλλαλητήριο στις 6μμ στην Ομόνοια», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Ακόμα, το ΠΑΜΕ σημειώνει: «ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αποδεικνύουν στην πράξη τον κοινή τους κατεύθυνση, πάνω σε μέτρα που τσακίζουν την εργατική οικογένεια, βάζουν εμπόδια στην οργάνωση και τους λαϊκούς αγώνες. Τα στελέχη της ΝΔ δεν έχουν σταματήσει αυτές τις μέρες να δίνουν συγχαρητήρια στην κυβέρνηση για τον αντιαπεργιακό νόμο. Πλάι τους στέκονται επάξια οι άνθρωποι τους, στο συνδικαλιστικό κίνημα, το δεξί χέρι των αφεντικών. Σε ΓΣΕΕ αλλά και σε αρκετές δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις όπως στο ΕΚΑ, την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, την Ομοσπονδία Μετάλλου, πάλεψαν με λύσσα ενάντια στις προτάσεις για απεργία, έκαναν τα αδύνατα-δυνατά, για να περάσει αναίμακτα και σε σιγή νεκροταφείου το πολυνομοσχέδιο.
Τώρα οι εργαζόμενοι πρέπει να ξεμπερδεύουν με το φόβο και τις αυταπάτες! Συνεχίζουμε! Δε σταματάμε εδώ!».