Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2025 -

Ομολόγησε ο γιατρός που κατηγορείται για τον θάνατο της 36χρονης στη Θεσσαλονίκη (Όλη η ομολογία)



Στην ομολογία ότι η 36χρονη γυναίκα πέθανε στα χέρια του προχώρησε σήμερα ο γιατρός που εργαζόταν στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης που κατηγορείται για τον θάνατο της μεσίτριας και μητέρας τριών παιδιών.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του αρνούνταν με κάθε τρόπο οποιαδήποτε εμπλοκή με την υπόθεση, έκανε στροφή στην υπερασπιστική του γραμμή και άλλαξε την αρχική του απολογία.

Ο γιατρός ο οποίος εργάζονταν στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο σύμφωνα με πληροφορίες παραδέχτηκε ότι η γυναίκα έχασε τη ζωή της κατά τη διάρκεια της επέμβασης που της έκανε ο ίδιος και απέδωσε το θάνατό της στο φάρμακο της αναισθησίας που της χορηγήθηκε. Επίσης για το γεγονός ότι στη συνέχεια μετέφερε το πτώμα της σε περιοχή της Χαλκιδικής ο γιατρός ανέφερε ότι λειτούργησε υπό καθεστώς φόβου και πανικού που του προκάλεσε ο θάνατος της ασθενούς. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι πρόκειται για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κατηγορούμενος τόσο ενώπιον των αστυνομικών αρχών όσο και στην αρχική του απολογία στην ανακρίτρια αρνούνταν οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση λέγοντας ότι δε συναντήθηκε με τη γυναίκα πριν την εξαφάνισή της. Μετά την συμπληρωματική απολογία του ο γιατρός οδηγήθηκε στις φυλακές.

 

ΟΛΗ Η ΟΜΟΛΟΓΙΑ:

«Ήθελα να βοηθήσω τη Ντιάνα και όχι να τη σκοτώσω». Με τα λόγια αυτά ο 38χρονος ειδικευόμενος αγγειοχειρουργός του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ομολόγησε χθες, κατά τη διάρκεια της συμπληρωματικής απολογίας του στην 7η τακτική ανακρίτρια, τη δολοφονία της 36χρονης μητέρας τριών ανήλικων παιδιών κατά τη διάρκεια χειρουργικής πράξης για την αντιμετώπιση της φλεβίτιδας.

 

Ο ειδικευόμενος γιατρός κάνοντας στροφή 180 μοιρών από την αρχική του κατάθεση, στην οποία είχε αναφέρει ότι η Ντιάνα δεν ήρθε ποτέ στο προγραμματισμένο ιατρικό ραντεβού τους και υπό το βάρος των στοιχείων που έχουν περιέλθει στη δικογραφία, ισχυρίστηκε ότι ο θάνατός της άτυχης γυναίκας οφείλεται σε ιατρικό λάθος και πιο συγκεκριμένα σε άπνοια που προκλήθηκε στο θύμα λόγω της επίδρασης των αναισθητικών ουσιών που της χορήγησε.

 

«Μακάρι να είχα πεθάνει εγώ…»

 

«Μακάρι να είχα πεθάνει εγώ και να ζούσε η Ντιάνα», ανέφερε στην ανακρίτρια χαρακτηρίζοντας τη μετέπειτα συμπεριφορά του τραγική, απόρροια του πανικού και του φόβου που τον κυρίευσε και επαναλαμβάνοντας συχνά ότι δεν περίμενε να συμβεί το μοιραίο.

 

Ο 38χρονος ισχυρίστηκε ότι συνάντησε την άτυχη Ντιάνα στις 20.30 και όχι νωρίτερα όπως ήταν το αρχικό ραντεβού στις 26 Απριλίου στην παλιά αίθουσα τοκετών στον γ’ όροφο του Α’ κτηρίου, όπου είχε γίνει και η πρώτη επέμβαση στην 36χρονη μεσίτρια.

 

Ο ίδιος όπως ανέφερε θεώρησε ότι δε θα υπήρχαν επιπλοκές γι’ αυτό δεν έγινε κανένας προεγχειρητικός έλεγχος. Ωστόσο, παραδέχτηκε εκ των υστέρων ότι ο χώρος δεν ήταν κατάλληλος για την επέμβαση καθώς δεν υπήρχε ούτε μόνιτορ παρακολούθησης, ούτε διαθέσιμο οξυγόνο, αλλά ούτε και αντίδοτο που αναστέλλει τη δράση των αναισθητικών ουσιών σε περίπτωση ανάγκης.

 

Σύμφωνα με τα όσα επικαλέστηκε ο 38χρονος ειδικευόμενος το θύμα είχε μια ανησυχία ότι θα πονάει και θα έχει ενοχλήματα από τη θεραπεία. Αυτός ήταν και ο λόγος που της πρότεινε αναισθησία.

 

 

«Γι’ αυτές τις ενέσεις δε χρειάζεται αναισθησία, ήταν καθαρά λάθος δικό μου για να ικανοποιήσω τη Ντιάνα για να μην πονάει», ανέφερε, σημειώνοντας ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που αναλάμβανε να παίξει τον ρόλο του αναισθησιολόγου.

 

«Η καθημερινή τακτική στα χειρουργεία ήταν από τις δυο από τις τρεις μέρες που έχουμε χειρουργεία εμείς όλες οι επεμβάσεις να γίνονται χωρίς αναισθησιολόγο. Τον ρόλο του αναισθησιολόγου τον έκανε ο ένας από τους τρεις ειδικευόμενους αγγειοχειρουργούς... Ό,τι έβλεπα από αναισθησιολόγους αυτό έκανα. Αυτό που με ενδιέφερε ήταν να μην πονάει ο ασθενή. Δεν είχα δει ποτέ να υπάρχει κάποια επιπλοκή», κατέθεσε ο 38χρονος εξηγώντας παράλληλα ότι ο λόγος που εξαρχής δεν ομολόγησε τα γεγονότα ήταν γιατί γνώριζε ότι θα έπρεπε να καταθέσει πως είχε πρόσβαση στις αναισθητικές ουσίες και θα εξέθετε την κλινική.

 

Σύμφωνα με τον αγγειοχειρουργό η άτυχη γυναίκα κατέληξε στα 10 πρώτα λεπτά από την χορήγηση των φαρμάκων. «Νόμιζα αρχικά ότι είχε αποκοιμηθεί, αφού και την προηγούμενη φορά που κάναμε την ίδια θεραπεία με χρήση του ίδιου ακριβώς αναισθητικού συνδυασμού φαρμάκων η Ντιάνα αποκοιμήθηκε. Τη σκούντηξα ελαφρά αλλά δεν αντέδρασε. Έσκυψα πάνω από το πρόσωπο της και διαπίστωσα ότι δεν ανέπνεε. Της έκανα μαλάξεις, επίσης της έδωσα αέρα στόμα με στόμα, όμως τίποτε», ομολόγησε.

 

«Την άφησα πάνω σε ένα καρότσι…»

 

Από τις 21.00 περίπου το βράδυ μέχρι και τις 23.07 οπότε και αποχώρησε να πάρει το αυτοκίνητό του και να μεταφέρει το πτώμα, όπως ομολόγησε ο αγγειοχειρουργός, σε δασική έκταση της Χαλκιδικής, η άτυχη γυναίκα βρισκόταν στον ίδιο χώρο.

 

«Την άφησα πάνω σε ένα καρότσι και μετά από ώρα τη μετέφερε στο αυτοκίνητο... Τη σκέπασα με το σεντόνι που ήταν πάνω στο καρότσι.... Πήγα στο πάρκινγκ και πήρα το αυτοκίνητο, το πάρκαρα στο χώρο του νοσοκομείου, κατέβασα τη Ντιάνα από τον τρίτο όροφο με το ασανσέρ», περιέγραψε με λεπτομέρειες αρνούμενος τα όσα κατέθεσαν συνάδελφοί του στο γραφείο ειδικευόμενων που τον είδαν μετά το συμβάν ότι δεν ήταν ταραγμένος και αστειευόταν για επαγγελματικά θέματα.

 

Στη συνέχεια ο κατηγορούμενος κατέθεσε ότι μετέφερε το πτώμα της Ντιάνας στη Χαλκιδική και στη επιστροφή πέταξε τα πράγματα της. «Ήμουν απελπισμένος, τρομαγμένος, πανικοβλημένος. Κινήθηκα στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής για πολύ ώρα. Κάποια στιγμή είδα ένα δάσος. Σταμάτησα και πήρα αγκαλιά τη Ντιάνα, όπου την ακούμπησα σε ένα σημείο αφού αφαίρεσα το σεντόνι και την ποδιά, τα οποία τοποθέτησα σε μια από τις σακούλες.

 

Δεν γνώριζα ότι η Ντιάνα ήταν εντελώς γυμνή, ούτε το πρόσεξα μέσα στο σκοτάδι», κατέθεσε ο δράστης ζητώντας συγνώμη από την οικογένεια της άτυχης γυναίκας. Ο 38χρονος μετά την απολογία του οδηγήθηκε στις φυλακές Διαβατών, καθώς οι νέοι ισχυρισμοί του δεν στάθηκαν ικανοί να πείσουν εισαγγελέα και ανακρίτρια, που συμφώνησαν ότι πρέπει να παραμείνει προσωρινά κρατούμενος.