Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024 -

Νέα μαρτυρία για την μαθητική γιορτή στο κλαμπ του Αμαρουσίου - Παιδιά πήγαν με τα δικά τους ποτά



Εμβρόντητη η ελληνική κοινωνία παρακολούθησε τον περασμένο μήνα την περιπέτεια 3 ανήλικων μαθητών, που μεταφέρθηκαν λιπόθυμοι σε νοσοκομείο από γνωστό κλαμπ της Αττικής.

της Αρτεμις Μάντη

Πρόκειται για πάρτυ που είχε διοργανωθεί από μαθητές σχολείων των Βορείων Προαστίων και το αλκοόλ έρεε άφθονο. Το ραντεβού είχε δοθεί στην είσοδο του γνωστού νυχτερινού κέντρου στις 23:00, όμως εξαιτίας της μεγάλης προσέλευσης μαθητών, οι περισσότεροι πέρασαν την είσοδο γύρω στη 1:00.

Όπως τόνισε στο briefingnews.gr μητέρα μαθητή από σχολείο της περιοχής, τα παιδιά δεν επέτρεπαν στους γονείς την είσοδο, παρά μόνο στους καθηγητές, γεγονός που καθιστούσε πιο δύσκολο τον έλεγχο της κατάστασης στο εσωτερικό του νυχτερινού κέντρου. “Οι γονείς βέβαια έχουμε εμπιστοσύνη στα παιδιά μας και έτσι τα αφήσαμε την ώρα που ήθελαν και θα τα παραλαμβάναμε την ώρα που ήθελαν. Ωστόσο, μας τηλεφώνησαν νωρίτερα από το συμφωνημένο να τα επιστρέψουμε σπίτι, κάτι που μας δημιούργησε εύλογα ερωτήματα.”

Η μητέρα μάλιστα τονίζει πως είχε συζητήσει πριν την εκδήλωση με τον γιο της για το αλκοόλ και τις συνέπειες που θα έχει αν πιει, αφού ήταν άμαθος. “Όταν φτάσαμε με τους άλλους γονείς στην πόρτα του κλαμπ, η κατάσταση ήταν τραγική, με παιδιά ανήλικα να κυκλοφορούν μεθυσμένα χωρίς να υπάρχει κανένας έλεγχος.” Όπως σημειώνει η ίδια, οι γονείς δεν μπορούσαν να φανταστούν τι γινόταν πίσω από τις κλειστές πόρτες του νυχτερινού κέντρου, αφού το αλκοόλ όχι μόνο διακινούνταν παράνομα, αλλά υπήρχε άφθονο, όχι μόνο από το κατάστημα.  

“Όπως μου τόνισε ο γιος μου πολλά παιδιά έφεραν μπουκάλια με ποτό από το σπίτι τους για να πιουν περισσότερο από όσο θα πλήρωναν!” Η κατάσταση φυσικά εκτραχύνθηκε γρήγορα με μαθητές και μαθήτριες να βρίσκονται σε γωνίες του νυχτερινού κέντρου σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, ενώ άλλοι έκαναν εμετό."Mία κατάσταση που δημιούργησε αηδία και στα ίδια τα παιδιά και γι αυτό ζήτησαν να φύγουν νωρίτερα."

“Πολλές φορές έχει τύχει να μου πει το παιδί μου πως τα βράδια στις καφετέριες δίνουν αλκοόλ σε όσους ζητάνε, ειδικά αν είναι κορίτσια, που βάφονται και φαίνονται μεγαλύτερα.” Όπως τονίζει στο briefingnews η μητέρα, δεν είπε κανείς να μην βγαίνουν και να μην γιορτάζουν τα παιδιά αλλά να το κάνουν σε ένα πιο προστατευμένο περιβάλλον.

Δυστυχώς, τα ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ στους νέους έχουν αυξηθεί ραγδαία, με τους περισσότερους σύμφωνα με έρευνες να ξεκινούν να πίνουν από τα 13, είτε για την μίμηση συνομηλίκων, είτε για άλλους κοινωνικούς παράγοντες.