Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Νέα γιαγιά με τερλίκια: Πρόστιμο 13.358 ευρώ σε 82χρονη για 34 ζευγάρια



Νέα περίπτωση γιαγιάς με τερλίκια βλέπει το φως της δημοσιότητας, καθώ εκτός από την περίπτωση της κ. Σουζάνα, μια 82χρονη ομογενής καλείται να καταβάλλει 13.358 ευρώ επειδή εντοπίστηκε να πουλά 34 ζευγάρια.

Σύμφωνα με το GRTimes.gr, που δημοσιεύει και υλικό, πρωταγωνίστρια της υπόθεσης είναι η 82χρονη σήμερα Μαρία Κουμπάτοβα, ομογενής από τη Ρωσία. Το 2014, ούσα τότε 78 ετών, μην έχοντας κανένα εισόδημα, αποφάσισε, όπως υποστηρίζει, να πουλήσει τερλίκια στην πλατεία Αριστοτέλους.

Η Μαρία Κουμπάτοβα συνελήφθη πριν προλάβει να στήσει το εμπόρευμά της. Μάλιστα σύμφωνα με την κόρη της, παρέμεινε για εννέα ώρες στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου, όπου λιποθύμησε και έκλαιγε συνεχώς, ενώ της επιβλήθηκε πρόστιμο 3.358 ευρώ.

Την επόμενη μέρα, η κόρη της, Τάμαρα Σαρίδου, που βρισκόταν στο πλευρό της, είδε το ύψος του προστίμου. Όπως λέει, πήγε στην Αστυνομία, όπου την διαβεβαίωσαν πως δεν θα κληθεί να πληρώσει κάτι. Μετά από έξι μήνες διαπίστωσε ότι το πρόστιμο δεν είχε «σβηστεί». Επισκέφτηκε τα Δικαστήρια, την Αστυνομία, το ΙΚΑ, την Περιφέρεια, Δικηγόρους και Λογιστές οι οποίοι δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι.

Πριν λίγες ημέρες, όταν θέλησε να υποβάλει την φορολογική δήλωση της μητέρας της ότι προστέθηκαν άλλα 10.000 ευρώ τόκοι. Η 82χρονη ισχυρίζεται ότι όχι μόνον δεν μπορεί να το αποπληρώσει, αλλά της δημιουργεί άγχος, ενώ η ίδια λαμβάνει ως σύνταξη το ποσό των... 30 ευρώ.

«Κατέβηκα να πουλήσω για πρώτη φορά τερλίκια και με συνέλαβαν. Ήθελα να βρω χρήματα. Δεν έχω έσοδα» εξηγεί . «Για πόσο θα με ζουν και θα με ταΐζουν οι γείτονες» αναρωτιέται η γιαγιά που κατοικεί στην Πολίχνη της Θεσσαλονίκης.

Η κόρη της Τάμαρα είναι επίσης άνεργη. «Δεν έχουμε χρήματα να πληρώσουμε το χρέος» λέει και ζητά από τις Αρχές να διαγράψουν το πρόστιμο. «Θέλω να πεθάνω ήσυχη. Να μην έχω χρέος ούτε εγώ, ούτε τα παιδιά μου» αναφέρει.

 

terlikia_1

terlikia_2

terlikia_3