Ένα μεγάλο «μπράβο» στον Γαβριήλ Σακελλαρίδη που «παραμένει ακέραιος σε πείσμα του σαρκοβόρου κιτρινισμού», είπε τη Δευτέρα, μέσω Twitter, η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Η τέως Πρόεδρος της Βουλής χρησιμοποίησε τα social media προκειμένου να δείξει ότι βρίσκεται στο πλευρό του πρώην εκπροσώπου Τύπου της κυβέρνησης, με αφορμή την σχόλιο που έκανε σήμερα στο facebook ο κ. Σακελλαρίδης για τον «viral κιτρινισμό».
«Μπράβο, Γαβριήλ, που παραμένεις ακέραιος σε πείσμα του σαρκοβόρου κιτρινισμού,που δεν είναι μόνο μιντιακός. "Το πιο σπουδαίο είν' η ψυχή σου"», έγραψε στο Twitter η κυρία Κωνσταντοπούλου.
Λίγες ώρες νωρίτερα, ο κ. Σακελλαρίδης χρησιμοποίησε το facebook για να επιτεθεί σε ιστοσελίδες που τον στοχοποιούν με τρόπο που να εξάπτει τα ένστικτα του «φιλοθεάμονος κοινού».
Το tweet της κυρίας Κωνσταντοπούλου
Αναλυτικά η ανάρτησή του Γαβριήλ Σακελλαρίδη:
«Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά θέματα που απασχολούν τον κόσμο, όμως υπάρχουν φορές που διαβάζεις πράγματα για τον εαυτό σου και ενώ στην αρχή γελάς, μετά αντιλαμβάνεσαι ότι κάτι πάει στραβά. Ενώ έχω επιλέξει να παραιτηθώ απο βουλευτής και να μην βγαίνω στα ΜΜΕ, διαβάζω ότι δουλεύω στο Λονδίνο, ότι κανω παρέα με ανθρώπους που δεν έχω γνωρίσει ποτέ και μία σειρά από άλλα μυθεύματα. Έπειτα βέβαια μαθαίνω οτι παντρεύομαι στη Νεα Υόρκη. Μεγαλεία! Και ενώ δεν αναφέρονται ονόματα, γίνονται περιγραφές με αμφίσημο τρόπο και από δίπλα αναλαμβάνουν εργασία μπλογκς και πλήθος "περίεργων" για τους οποίους είναι και αυτό μια κάποια ενασχόληση.
O viral κιτρινισμός με ενοχλεί πιο πολύ για τους γύρω μου. Ακόμα και για αυτούς τους ανθρώπους που δεν έχω συναντήσει ποτέ μου. Δεν εχω ανάγκη να αποδείξω τίποτα σε κανέναν και καμία -αναφορικά με την προσωπική μου ζωή- και για αυτό δεν μπαίνω στην ουσία των "κίτρινων" δημοσιευμάτων.
Δεν ανέχομαι όμως τη στοχοποίηση. Και περισσότερο όταν γίνεται με έναν τέτοιο τρόπο ώστε να εξάπτει τα ένστικτα του "φιλοθεάμονος κοινού". Βορά στα θηρία της αρένας δεν έγινα και ούτε θα γίνω προς τέρψη όσων επικροτούν και όσων αποδοκιμάζουν. Όμως αλήθεια ποια είναι τα όρια κάποιων και μέχρι πού μπορούν να φτάσουν; Δεν θεωρώ ότι ο Τύπος πρέπει να αντιμετωπίζεται με αγωγές, αφού η βιομηχανία αγωγών είναι πλήγμα στην ελευθεροτυπία. Όμως ο επινοημένος κιτρινισμός δεν είναι δημοσιογραφία, οπότε ενίοτε τα όρια μπορεί να τα θέτει και η δικαιοσύνη».