Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Ζωή



NASA: Είμαστε κοντά στον εντοπισμό εξωγήινης ζωής

Tην πιθανότητα να ανακαλυφθεί εξωγήινη ζωή ακόμη και μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, επισημαίνει ο επικεφαλής ερευνητής της NASA, Δρ. Τζιμ Γκριν, σε συνέντευξή του στη βρετανική Telegraph. Προειδοποιεί πάντως, ότι ο κόσμος, δεν είναι έτοιμος να αποδεχθεί την ύπαρξη ζωής σε κάποιον άλλο πλανήτη.



Αμαλιάδα: 19χρονος τραυματίστηκε στο ίδιο σημείο που έχασε τη ζωή του ο αδελφός του

Στο ίδιο σημείο που είχε χάσει τη ζωή του ο 16χρονος αδελφός του πριν από 15 μήνα τραυματίστηκε χθες βράδυ με μηχανάκι ένας 19χρονος στον δρόμο Αγίου Ιωάννη – Χαβαρίου.

Ο 19χρονος οδηγούσε μηχανάκι πηγαίνοντας στην δουλειά του και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έπεσε σε κολονάκι, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο.



Αποφθέγματα του Μαρσέλ Προυστ που θα σας κάνουν να ξανασκεφτείτε βασικές αξίες

Ο Μαρσέλ Προυστ θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς συγγραφείς του 20ού αιώνα. Το μεγαλειώδες έργο του “Αναζητώντας τον Χαμένο Χρόνο” είναι ένα από τα καλύτερα μυθιστορήματα όλων των εποχών.



Η ζωή, τα επιτεύγματα και το πραγματικό επίθετο του Τζεφιρέλι

Ο Ιταλός σκηνοθέτης του κινηματογράφου, του θεάτρου και της όπερας Φράνκο Τζεφιρέλι, πέθανε σήμερα στο σπίτι του στη Ρώμη, σε ηλικία 96 ετών.

Ο Τζεφιρέλι «έσβησε ήσυχα μετά από μακρά ασθένεια που είχε επιδεινωθεί τους τελευταίους μήνες», μετέδωσαν πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα πηγές της οικογένειάς του.



Τεχνητή ζωή; Έφτιαξαν μικροοργανισμό με πλήρως ανασχεδιασμένο DNA

Επιστήμονες στη Βρετανία δημιούργησαν στο εργαστήριο, με τη βοήθεια υπολογιστή, τον πρώτο έμβιο μικροοργανισμό με την ονομασία Syn61, του οποίου το DNA είναι πλήρως ανασχεδιασμένο από τους ανθρώπους.



Η σωματική άσκηση στην ζωή μας

Η ωφέλεια της σωματικής άσκησης είναι διαδεδομένη σε όλο τον κόσμο και γι’ αυτό άλλωστε υπάρχει το υποχρεωτικό μάθημα της γυμναστικής στα σχολεία. Στη σημερινή εποχή όμως, η χρήση των μηχανικών μέσων στις μετακινήσεις των ανθρώπων αλλά και η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας τροφίμων, έχουν την μεγαλύτερη ευθύνη στις ασθένειες που εμφανίζονται λόγω της παχυσαρκίας!