Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Μάνα και γιος σκόρπαγαν δεξιά κι αριστερά πλαστά χαρτονομίσματα!



Για κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων συνελήφθησαν μάνα και γιος στη Σπάρτη.

Πρόκειται για μία 52χρονη γυναίκα και τον 30χρονο γιο της από την Αττική, οι οποίοι έπεσαν στα χέρια αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ Λακωνίας, με πλαστά χαρτονομίσματα.

Ειδικότερα, οι δύο δράστες επισκέφτηκαν κατάστημα στη Σπάρτη και πραγματοποίησαν μικρής αξίας συναλλαγή, χρησιμοποιώντας χαρτονόμισμα των 50 ευρώ, λαμβάνοντας το αντίστοιχο χρηματικό ποσό ως ρέστα.

Όπως διαπιστώθηκε, το χαρτονόμισμα ήταν αμφιβόλου γνησιότητας και έτσι ο καταστηματάρχης ενημέρωσε την Αστυνομία. Μετά από άμεση κινητοποίηση, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν την 52χρονη και τον 32χρονο, οι οποίοι επέβαιναν σε ΙΧ αυτοκίνητο και τους συνέλαβαν. Στην κατοχή τους βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 28 – αμφιβόλου γνησιότητας – χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 1.318,70 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα.

Όπως προέκυψε, μάνα και γιος, το απόγευμα της Πέμπτης (18.10.2018) πραγματοποίησαν ακόμη πέντε συναλλαγές σε καταστήματα της Σπάρτης και του Μυστρά, με πλαστά 50άευρα, τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 30χρονου, το πρωί της Παρασκευής (19.10.2018) στην Αρτέμιδα Αττικής, εντοπίστηκαν 1.270 ευρώ, γνήσια χαρτονομίσματα.

Πηγή: lakonikos.gr