Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Κυρίτσης: Λανθασμένη η δήλωσή μου για τις μολότοφ



Μιλώντας στο ethnos.gr, ο Γιώργος Κυρίτσης χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη δήλωση λανθασμένη και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από αυτή δικαιολογημένες, καθώς, όπως εξήγησε, «το έγκλημα της Marfin κατέχει από μόνο του μια ξεχωριστή θέση στη συλλογική συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας» προσθέτοντας παράλληλα ότι «το έγκλημα της Marfin δεν είχε προηγούμενο κι ευτυχώς έκτοτε δεν καταγράφηκε άλλο όμοιο ή αντίστοιχό του».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε τέλος ότι «η πρόταση που κατατέθηκε από τη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή αντιμετωπίζει ως πλημμέλημα –και μάλιστα βαρύ- την απλή κατοχή κι όχι την επίθεση με μολότοφ, η οποία ορθώς παραμένει κακούργημα».

Επί του θέματος είχε τοποθετηθεί το βράδυ της Τετάρτης ο Νίκος Φίλης, ο οποίος είχε παρατηρήσει ότι ο ίδιος θυμάται να υπάρχουν νεκροί από μολότοφ, εκείνοι της Marfin.

Έντονη ήταν και η αντίδραση των αστυνομικών στις δηλώσεις Κυρίτση, η οποία εκφράστηκε διά του στόματος του Γενικού Γραμματέα Ειδικών Φρουρών, Ευστράτιου Μαυροειδάκου.

Ο κ. Μαυροειδάκος δήλωσε την Πέμπτη στον ΣΚΑΪ ότι πάνω από 170 αστυνομικοί κάηκαν από μολότοφ μέσα σε έναν χρόνο, τονίζοντας ότι αμέσως μετά τις δηλώσεις του κ Κυρίτση εξαγριώθηκαν οι αστυνομικοί στο σύνολό τους, ειδικά αυτοί που έχει καεί από βόμβες μολότοφ.

Υπογράμμισε μάλιστα ότι στα Εξάρχεια δεν πετάνε μολότοφ για πλάκα αλλά ότι θέλουν να υπάρξει νεκρός αστυνομικός και ότι από θαύμα είναι ζωντανοί οι αστυνομικοί που έχουν φάει μέχρι σήμερα μολότοφ.

Κάλεσε τέλος τον κύριο Κυρίτση να πάει το Σαββατοκύριακο στα επείγοντα στο 401 μετά από τα καθιερωμένα επεισόδια στα Εξάρχεια προκειμένου να διαπιστώσει ο ίδιος τα εγκαύματα που προκαλούνται στους αστυνομικούς.