Η εξομολόγηση ενός νέου ανθρώπου, που είχε πέσει θύμα τροχαίου ατυχήματος στην Πατρών-Πύργου που είχε το θάρρος να μιλήσει για το ατύχημά του και να δώσει ένα δικό του μήνυμα σε όλους μας για την επικινδυνότητα του δρόμου και για τη στάση του πάνω στη ζωή συγκλονίζει.
Η ανάρτηση έγινε στην νεοσύστατη σελίδα "Όχι άλλοι νεκροί και ανάπηροι στην Πατρών-Πύργου" και η μαρτυρία είναι συγκλονιστική.
Πότε και πως έγινε το ατύχημα;
«Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Ήταν μεσημέρι γύρω στις 14:30μ.μ.-15:00μ.μ. και κατευθυνόμουν στην Εθνική Οδό Πατρών-Πύργου με τον συνάδελφό μου για μια δουλειά, όντας και οι δυο ελαιοχρωματιστές στο επάγγελμα. Στο ύψος των Καμινίων, διασχίζοντας την μεγάλη στροφή, με συγκρατημένη ταχύτητα, πεταχτήκαμε στο αντίθετο ρεύμα και ο συνάδελφος μου (ο οδηγός) για να γλιτώσει την μετωπική σύγκρουση με φορτηγό που ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση , «έριξε» το αυτοκίνητο πάνω στη διαχωριστική ράμπα.»
« Από το τράνταγμα , κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης, συμπιέστηκε η σπονδυλική μου στήλη με αποτέλεσμα να φέρω σοβαρό τραύμα του νωτιαίου μυελού. Υπέστη παράλυση των άνω και κάτω άκρων, καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι , εφόρου ζωής.»
«Όταν σου συμβαίνει ένα τόσο σοβαρό τροχαίο ατύχημα στην ηλικία των 26 ετών, στην καλύτερη ηλικία που σου «ανοίγονται οι δρόμοι» για να δημιουργήσεις, να ενθουσιαστείς, να παθιαστείς με τη ζωή, να ανακαλύψεις τι είναι σημαντικό για σένα, βρίσκεσαι σε πολύ άσχημη ψυχολογία. Για πέντε χρόνια δεν μπορούσα να αντιμετωπίσω και να αποδεχτώ την νέα αυτή κατάσταση που θα με συνόδευε για όλη μου τη ζωή. Σιγά σιγά όμως, συνειδητοποίησα ότι η ζωή συνεχίζεται. Η δύναμη ψυχής που απέκτησα, καμιά φορά μιλάει πιο δυνατά από οποιαδήποτε άλλη δύναμη. Κατάλαβα τελικά ότι η ζωή είναι ωραία είτε είσαι όρθιος είτε καθιστός. Η οπτική που αντιμετωπίζεις τα πράγματα καθορίζει την ψυχολογική σου κατάσταση. Την αναπηρία δεν μπορείς να την ξεπεράσεις. Τη ζεις κάθε μέρα. Απλά μαθαίνεις, ζεις, και συμβιβάζεσαι μαζί της. Προσπαθώ να περνάω όσο καλά μπορώ και να σκέφτομαι ότι πάλι καλά δεν έπαθα κάτι χειρότερο.»
«Για την κατάστασή μου, υπεύθυνος είναι αυτός ο δρόμος. Έχετε αναλογιστεί τι θα γινόταν εάν το επόμενο θύμα ήταν το παιδί σας; Τότε θα συνειδητοποιούσατε τη σοβαρότητα της κατάστασης;»
Απευθυνόμενος στους πολίτες, τι μήνυμα ευαισθητοποίησης θέλετε να δώσετε;