Πέμπτη 03 Οκτωβρίου 2024 -

Κορίτσι με νεφρική ανεπάρκεια άλλαξε σχολείο λόγω bullying



Αυξάνονται οι σοκαριστικές ειδήσεις σχετικά με την βία ανήλικων  σε συμμαθητές τους. Αυτή τη φορά, οργή προκαλεί η καταγγελία μίας μητέρας, σύμφωνα με την οποία η 16χρονη κόρη της χρειάστηκε να αλλάξει σχολείο, προκειμένου να γλιτώσει από το bullying των συμμαθητών της!

Το ανήλικο κορίτσι, που μάλιστα πάσχει από νεφρική ανεπάρκεια, είχε εξομολογηθεί στην μητέρα της ότι δεν θέλει να πάει ξανά στο σχολείο διότι φοβόταν ότι θα θα φάει ξύλο!

Εδώ και αρκετό διάστημα, βίωνε έναν ατέλειωτο εφιάλτη όπως εξηγεί η μητέρα της σε πρωινή εκπομπή του ANT1 με αποτέλεσμα να αλλάξει σχολικό περιβάλλον.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε:

«Μία ημέρα κι ενώ η κόρη μου ήταν στο σχολείο, με πήρε τηλέφωνο και βρισκόταν σε πολύ άσχημη κατάσταση. Μου ζήτησε να πάω να την πάρω, γιατί θα “φάει ξύλο” μετά το σχόλασμα.

Αν δεν πήγαινα η κόρη μου θα γινόταν θύμα, όπως η 14χρονη στο Λαύριο. Την κυνηγούσαν […] Μου είπαν πως η κόρη μου είναι μία και οι άλλοι μαθητές είναι 5. Δεν μπορούσαν να την πιστέψουν […] Μπήκε στην ίδια τάξη με τα άτομα που της έκαναν bullying. Δεν άντεξε παραπάνω από δύο ώρες. Ήταν πολύ ψυχοφθόρο».

Μάλιστα, δεν έλλειψαν οι δριμείες κατηγορίες της μάνας προς την διευθύντρια, αφού εξήγησε πως: «Εξαιτίας της  γελοιοποιήθηκε. Η κόρη μου έχει νεφρική ανεπάρκεια. Δεν κρατήθηκε ιατρικό απόρρητο. Και μετά απείλησε ότι θα μου κάνει μήνυση».