Δευτέρα 06 Μαΐου 2024 -

Καλλιεργούσαν χασισοφυτείες σε Κιλκίς και Χαλκιδική



Ένα μικρό δάσος από τεράστια χασισόδεντρα με ιδιαίτερη αποδοτική παραγωγή, καλλιεργούσε σε μια αγροτική περιοχή του Κιλκίς ένας 65χρονος Έλληνας ο οποίος έπεσε στα δίχτυα των αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών μόλις πήγε να περιποιηθεί τα δενδρύλλια.

Στον χώρο της φυτείας βρέθηκαν 20 δενδρύλλια κάνναβης ύψους μέχρι 3,50 μέτρων, τα οποία ξεριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Η φυτεία ήταν αρκετά μεγαλύτερη, όπως αποκαλύφθηκε από τους σάκους που βρέθηκαν σε κοντινό σημείο και περιείχαν τμήματα αποξηραμένων δενδρυλλίων βάρους ενός κιλού και 290 γραμμαρίων. Ο 65χρονος παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς κατηγορούμενος για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών.

 

Διπλή σύλληψη χασισοκαλλιεργητών έκαναν μέσα σε λίγη ώρα οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Πολυγύρου, σε μια αγροτική περιοχή της Χαλκιδικής. Δράστες ήταν δύο 38χρονοι Έλληνες που καλλιεργούσαν συνολικά 14 δενδρύλλια κάνναβης ύψους 1,80 μέτρου, ο ένας μέσα στο ποιμνιοστάσιό του και άλλος σε ένα κοντινό ρέμα . Στην κατοχή τους κατασχέθηκαν συνολικά 68,6 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και μία ηλεκτρονική ζυγαριά και ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής τους απήγγειλε κατηγορίες για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών με σκοπό την διακίνηση.