Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024 -

Ηράκλειο: Αναστάτωσε το Ηράκλειο 57χρονη με την ψεύτικη απαγωγή της – Συνελήφθη για διασπορά ψευδών ειδήσεων



Την κινηματογραφική απόπειρα απαγωγής της από δύο Ρομά κατήγγειλε, μέσω τηλεοπτικής εκπομπής, μια Ηρακλειώτισσα αναστατώνοντας πολλούς πολίτες και δη γονείς, οι οποίοι κατέκλυσαν με τηλεφωνήματα τις αστυνομικές αρχές του Ηρακλείου. Όμως, όπως προέκυψε από την προανάκριση οι καταγγελλόμενες πράξεις ουδέποτε συνέβησαν και η 57χρονη  από …θύμα μετατράπηκε σε κατηγορούμενη για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Η 57χρονη περιέγραψε ένα σκηνικό τρόμου, σε δρόμο της περιοχής του Μασταμπά. Ισχυρίστηκε ότι με την απειλή μαχαιριούδύο Ρομά και ασκώντας βία, επιχείρησαν να την επιβιβάσουν στο όχημα το οποίο επέβαιναν.

Στην συνέντευξή της σε αθηναϊκό τηλεοπτικό μέσο, έκανε λεπτομερή περιγραφή των υποτιθέμενων δραστών, τους οποίους όπως ανέφερε κατάφερε να απωθήσει χρησιμοποιώντας τεχνικές “krav maga”.

Η τηλεοπτική καταγγελία της 57χρονης κινητοποίησε τις αστυνομικές αρχές του Ηρακλείου και το «θύμα» κλήθηκε να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς της. Όμως όταν βρέθηκε απέναντι στα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας  άρχισε να «μασάει» τα λόγια της και δεν άργησε να ομολογήσει ότι είπε ψέματα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υποστήριξε πως το  έκανε για  να προβάλει τον εαυτό της.

Σε ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης για το περιστατικό αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι:

«Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας, προέκυψε ότι οι καταγγελλόμενες πράξεις ουδέποτε συνέβησαν αλλά ψευδώς δημοσιεύθηκαν και αναπαράχθηκαν από την ίδια για προσωπικούς λόγους».

Στο μεταξύ, στην περιοχή του Μασταμπά, όπου «έστησε» το σκηνικό της απαγωγής η 57χρονη επικράτησε ανησυχία και δεκάδες ήταν οι πολίτες, κυρίως γονείς, που επικοινώνησαν με τις αστυνομικές αρχές, προκειμένου να εκφράσουν την αγωνία τους για την ασφάλεια των οικογενειών τους.

Η 57χρονη που συνελήφθη, αφέθηκε χθες το βράδυ ελεύθερη με εντολή εισαγγελέα και η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της θα διαβιβαστεί στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου για την άσκηση ποινικής δίωξης και τον ορισμό ρητής δικασίμου.