Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024 -

Προσήλι: Η παραλία με τα καταγάλανα νερά μόλις 1μιση ώρα από την Αθήνα, είναι σαν να βρίσκεστε σε νησί



Μπορεί ο Αύγουστος να κάνει δειλά- δειλά «βήματα» εξόδου, για όσους έχουν γυρίσει όμως από διακοπές μια επιπλέον σύντομη απόδραση από τη ζεστή τσιμεντούπολη σε κάποια παραλία είναι αναγκαία.

Για όσους βρίσκονται στην πόλη της Αθήνας και ψάχνουν μια παραλία για να δροσιστούν τις ημέρες τις οποίες η θερμοκρασία σκαρφαλώνει στα ύψη, η παραλία Προσήλι είναι ιδανική

Κοντά στην Αθήνα θα βρείτε καλά κρυμμένα διαμάντια-παραλίες, εύκολα προσβάσιμες σε ελάχιστη απόσταση αλλά και με πεντακάθαρα νερά. Μια από αυτές είναι και η η παραλία Προσήλι.

Η παραλία με τα καταγάλανα νερά απέχει 1μιση ώρα από την Αθήνα

Η παραλία Προσήλι βρίσκεται μια ανάσα από την Αθήνα και συνδυάζει τα κρυστάλλινα νερά με τη μοναδική ομορφιά του φυσικού τοπίου, σαν να βρίσκεσαι σε νησί του Αιγαίου.

Πρόκειται για μια μικρή παραλία στο τέλος της ακτογραμμής στο Πόρτο Γερμενό και σχεδόν πάντα έχει ήρεμα νερά καθώς προστατεύεται από τους βόρειους ανέμους.

Η παραλία Προσήλη παρουσιάζει στα μάτια κάθε λουόμενου που θα βρεθεί κατά μήκος της ένα εντελώς εξωτικό τοπίο.

Φωτογραφία: Shutterstock
Φωτογραφία: Shutterstock
 

Τα κρυστάλλινα καταγάλανα νερά και το πράσινο της κατάφυτης περιοχής που την περιβάλλει, δημιουργούν μια ονειρεμένη εικόνα, ικανή να παρατείνει τις καλοκαιρινές σας διακοπές, ακόμη κι αν έχετε επιστρέψει στην καθημερινή σας ρουτίνα.

Ένας ακόμη λόγος όμως για να επισκεφθείτε την παραλία αυτή είναι πως απέχει λιγότερο από μιάμιση ώρα, 65 χιλιόμετρα από την Αθήνα και είναι ελεύθερη για όλους.

Για να φτάσει κανείς στο Πόρτο Γερμενό πρέπει να κατευθυνθεί προς το Αλεποχώρι και έπειτα προς Ψάθα. Το τοπίο, μια βουνό και μία θάλασσα, θα αποζημιώσει κάθε κουρασμένο από την οδήγηση επισκέπτ