![](https://www.briefingnews.gr/sites/default/files/styles/slider__638x287_/public/articlesnew/astynomikos-sxoleio-9-11-2024-696x464.jpg?itok=r6dQ0CSr)
Εκπαιδευτικό στέλεχος της δυτικής Ελλάδας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης φέρεται πως παρενοχλούσε σεξουαλικά γυναίκες εκπαιδευτικούς από σχολεία στην Ηλεία.
Ήδη η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης έχει διατάξει ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ), όπως άλλωστε γίνεται σε παρόμοιες περιπτώσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί αν αυτές οι καταγγελίες ευσταθούν, προκειμένου να κινηθούν και οι ανάλογες πειθαρχικές σε πρώτη φάση διαδικασίες για τον καταγγελλόμενο εκπαιδευτικό.
Ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΔΕ Νικόλαος Δελέγκος επιβεβαίωσε το γεγονός, αποφεύγοντας ωστόσο να τοποθετηθεί, καθώς έχει διατάξει την σχετική ΕΔΕ και αναμένει το πόρισμά της, που θα δείξει εάν το περιεχόμενο των καταγγελιών επιβεβαιώνεται και κυρίως αν αποδεικνύεται.
Η ΕΔΕ, γίνεται από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας κ. Καλαντζή και έχει ξεκινήσει το στάδιο της κλήσης εμπλεκομένων για τη λήψη των προβλεπόμενων καταθέσεων, που ήδη μέχρι σήμερα είναι αναλυτικές και με πολυσέλιδο περιεχόμενο.