Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

εκπαιδευτικοι



Πρόεδρος ΟΛΜΕ: Εμβολιασμένο πάνω από το 80% των εκπαιδευτικών

Μεγάλη φαίνεται πώς είναι η ανταπόκριση των εκπαιδευτικών αναφορικά με τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού.

Μιλώντας στο MEGA, ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος, ανέφερε ότι το ποσοστό εμβολιασμό στους εκπαιδευτικούς έχει ξεπεράσει το 80% και πώς αν προστεθούν κι όσοι έχουν νοσήσει, το ποσοστό ξεπερνά το 85%.



Με αρνητικό μοριακό ή rapid test η επιστροφή των ανεμβολίαστων εκπαιδευτικών

Τον Σεπτέμβριο με το άνοιγμα των σχολείων οι δάσκαλοι και οι εκπαιδευτικών θα πρέπει να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης για να εισέρχονται στις αίθουσες διδασκαλίας.

Από την άλλη όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να έχουν κάνει rapid test ή PCR, ενώ το κόστος θα επιβαρύνει τους ίδιους.



Κεραμέως: Κίνητρα σε εκπαιδευτικούς για διορισμό σε σχολεία ακριτικών και ορεινών περιοχών

Νομοθετική παρέμβαση για την κινητροδότηση εκπαιδευτικών να διοριστούν σε σχολεία ακριτικών και ορεινών περιοχών ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας.



Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας

Εκπαιδευτικοί και γονείς μαθητών από σχολεία της Αττικής πραγματοποίησαν νωρίτερα σήμερα διαμαρτυρία έξω από το κτίριο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.



Ημέρα των εκπαιδευτικών: Καθιερώθηκε το 1994 από την UNESCO

Σήμερα τιμώνται οι άνθρωποι που μας παίρνουν από το χέρι και μας οδηγούν στον κόσμο της γνώσης, δίνοντάς μας έτσι δύναμη να αντιμετωπίσουμε τη ζωή και τις προκλήσεις της. Η Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών, γνωστή και ως Διεθνής Ημέρα Εκπαιδευτικών τιμάται κάθε χρόνο στις 5 Οκτωβρίου.



Γαβρόγλου: Έως τις 15 Μαρτίου η προκήρυξη για 4.500 εκπαιδευτικούς

Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, πράξη υπουργικού συμβουλίου θα κατοχυρώσει τη δυνατότητα προκήρυξης 5.250 μόνιμων θέσεων εκπαιδευτικών για το 2020.

Άμεσα προχωρά η προκήρυξη του ΑΣΕΠ για το διορισμό 4.500 εκπαιδευτικών, σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου.