Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Η τελευταία ομιλία Θεοδωράκη στη Βουλή



«Αποχαιρετώ τη Βουλή πολιτικά ηττημένος, ανθρώπινα θλιμμένος, αλλά τελικά υπερήφανος για την προσφορά του Ποταμιού στην κοινωνία και την πατρίδα». Με αυτά τα λόγια συνοδεύτηκε το κοινοβουλευτικό «αντίο» του Σταύρου Θεοδωράκη στην Ολομέλεια.
«Δεν θα είμαι στην επόμενη Βουλή, όπως είχα πει. Η μεταπήδηση σε άλλη κομματική βάρκα, ή μάλλον μαούνα, στο δικό μου αξιακό σύστημα ισοδυναμεί με προδοσία. «Μασκαραλίκια» που λένε και στο χωριό μου δεν χωρούν στη δική μου ζωή. Αποχωρώ από τη Βουλή και παραιτούμαι από την ηγεσία του Κινήματος που ίδρυσα, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την ήττα στις ευρωεκλογές».

Με αυτοκριτική διάθεση μίλησε για τα λάθη του αυτά τα πέντε χρόνια αλλά και για τις αυταπάτες του ότι «μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα νέο Κίνημα συνεργαζόμενοι με παλιά κόμματα» αναφερόμενοι στο εγχείρημα με το ΚΙΝΑΛ.

Έκανε μια αποτίμηση του Ποταμιού στην πολιτική ζωή , τονίζοντας ότι αγνοήσαμε πολλές φορές το πολιτικό κόστος απέναντι στο χρήσιμο και δήλωσε «αισιόδοξος ότι ο σπόρος που ρίξαμε θα φυτρώσει ξανά».