Σάββατο 01 Μαρτίου 2025 -

Η Ήπειρος εκπέμπει "SOS"



Αεροπλάνα απ’ την Ευρώπη θα ‘ρθουν αυτό το καλοκαίρι στο Άκτιο και τα Γιάννενα, επισκέπτες θα φέρουν για διακοπές στον τόπο μας και όλα δείχνουν ότι το τουριστικό ρεύμα απ’ το εξωτερικό προς την Ήπειρο δυναμώνει και χρόνο με το χρόνο θα αυξάνει.

Ωστόσο, αν θέλουμε να προσελκύσουμε τουρισμό επιπέδου, επισκέπτες που δεν εντυπωσιάζονται μόνο από τις υποδοχές με… παραδοσιακούς χορούς και τις πολύχρωμες ξαπλώστρες στις παραλίες, πρέπει ως περιοχή να βελτιώσουμε τις υποδομές και τις υπηρεσίες που παρέχουμε σε βασικούς τομείς, με πρώτο και σημαντικότερο τον υγειονομικό, σύμφωνα με το proinoslogos.gr.

Στον συγκεκριμένο τομέα, ειδικά σ’ αυτόν της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, η Ήπειρος «πάσχει» και μάλιστα σοβαρά, αφού είναι γνωστά τα προβλήματα υποστελέχωσης αλλά και έλλειψης του απαραίτητου υγειονομικού υλικού, ασθενοφόρων σε καλή κατάσταση κ.λ.π. που αντιμετωπίζουν οι κατά τόπους μονάδες σε όλους τους Νομούς.

Την πραγματικότητα παραδέχεται και η Διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, η οποία με χθεσινή της ανακοίνωση αναφέρεται σε θέματα όπως η έλλειψη επαρκούς προσωπικού και αναλώσιμων στις μονάδες του Νομού Πρέβεζας, που είναι ο πιο τουριστικός της περιοχής μας κατά τη θερινή περίοδο. Για τη βελτίωση της κατάστασης έχει καταθέσει και συγκεκριμένες προτάσεις, ωστόσο, ακόμα δεν έχει ψηφιστεί τίποτε και το καλοκαίρι βρίσκει τα παράλια της Ηπείρου υγειονομικά «ανοχύρωτα» σε μεγάλο βαθμό.