Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Επίθεση στην κυβέρνηση από τον Λεβέντη



«Η Ένωση Κεντρώων θα στηρίξει Κυβέρνηση υπό τον όρο ότι αμέσως μετά τις εκλογές θα διενεργηθεί δημοψήφισμα για να εγκρίνει ή όχι ο λαός την συμφωνία των Πρεσπών που λειτουργεί εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων», δήλωσε ο Βασίλης Λεβέντης μιλώντας σε στελέχη και φίλους του κόμματος.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων άσκησε κριτική στην Κυβέρνηση και στους «οκτώ πρόθυμους αποστάτες που έδωσαν την ψήφο τους στην συμφωνία και έτσι κυρώθηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο» όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Λεβέντης δήλωσε επίσης ότι «η Ένωση Κεντρώων δεν θα σταματήσει ούτε λεπτό να αγωνίζεται για την ακύρωση της κατάπτυστης συμφωνίας των Πρεσπών» και τόνισε πως «η Κυβέρνηση προσπαθώντας να αλλάξει ατζέντα, χρησιμοποιεί όλα τα επικοινωνιακά μέσα, ώστε να έχει το μικρότερο δυνατό πολιτικό κόστος που προκύπτει από την κύρωση της μειοδοτικής συμφωνίας».

Ο κ. Λεβέντης προέβλεψε ακόμη ότι «όσοι έφυγαν από τα κόμματά τους και όσοι έδωσαν ψήφο παραδίδοντας την Μακεδονία στα Σκόπια, δε θα βρουν "ούτε την ψήφο τους" και ζήτησε από τους πολίτες να ενισχύσουν εκλογικά την Ένωση Κεντρώων, η οποία όπως είπε, είναι η μόνη καθαρή πατριωτική φωνή στο Κοινοβούλιο, έτσι ώστε «να ακυρωθεί στην πράξη η κατάπτυστη συμφωνία».

Τέλος, ο κ. Λεβέντης κατήγγειλε και σχέδιο της ΝΔ με τις δημοσκοπήσεις οι οποίες, όπως σημείωσε, «παρουσιάζουν πεντακομματική Βουλή και με αυτό το κλίμα, το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επιδιώκει να συρρικνώσει την κομματική δύναμη της Ένωσης Κεντρώων και να την "πετάξει" εκτός Βουλής.

«Κάτι τέτοιο», όπως είπε ο κ. Λεβέντης, «δεν πρόκειται να συμβεί, το αντίθετο μάλιστα θα γίνει. Δηλαδή η Ένωση Κεντρώων θα λάβει τέτοια ποσοστά που θα είναι ο ρυθμιστής του σχηματισμού της νέας Κυβέρνησης».