Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

δημοψήφισμα



Η Ιρλανδία καλεί τους πολίτες σε δημοψήφισμα για να σβηστούν από το Σύνταγμα ξεπερασμένες αναφορές σε γυναίκα και οικογένεια

Σε ένα δημοψήφισμα για να αφαιρεθούν από το Σύνταγμά τους, που χρονολογείται από το 1937, ξεπερασμένες αναφορές στο γάμο και στη θέση των γυναικών μέσα στην οικογένεια, καλούνται οι πολίτες της Ιρλανδίας αύριο Παρασκευή.



Δημοψήφισμα για έξοδο της Γερμανίας από την ΕΕ θέλει το AfD

Το ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος για έξοδο της Γερμανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει το γερμανικό ακροδεξιό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) εφόσον έρθει στην εξουσία, όπως δήλωσε η συνεπικεφαλής του AfD, Αλις Βάιντελ.



Λευκορωσία: Ο Α.Λουκασένκο ανακοίνωσε πως η χώρα προχωρά σε δημοψήφισμα

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, δήλωσε σήμερα Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου πως η χώρα του θα προχωρήσει στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος με θέμα τις συνταγματικές αλλαγές που προωθούνται.



Δεν χάνει ευκαιρία για δημοψήφισμα ο Τσίπρας: Ετοιμάζει ένα και για το isyriza.gr

Φανταζόμαστε ότι ακούσατε αυτό που είπε ο Τσίπρας στη συνέντευξή που έδωσε τη Δευτέρα στον ΑΝΤ1, ότι σκέφτεται να κάνει δημοψήφισμα στο isyriza.gr για το όνομα «ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία».



Το Λονδίνο είπε "όχι" σε δεύτερο δημοψήφισμα της Σκωτίας

Την ξεκάθαρη άρνηση του Λονδίνου να επιτρέψει τη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος για ανεξαρτησία της Σκοτίας, μετέφερε η Ντάουνινγκ Στριτ, δια εκπροσώπου της κυβέρνησης, μετά την πρόταση που παρουσίασε σήμερα στο αποκεντρωμένο κοινοβούλιο η πρωθυπουργός της Σκοτίας, Νίκολα Στέρτζον.

 



Διχασμός για 2ρο δημοψήφισμα Brexit - Τί θελουν οι Εργατικοί;

Ενάντια σε ένα δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit τάσσονται έως και 70 βουλευτές των Εργατικών, παρότι το κόμμα είχε δηλώσει ότι θα στήριζε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

«Νομίζω ότι υπάρχουν περίπου 60-70 βουλευτές των Εργατικών που είναι το ίδιο έντονα αντίθετοι σε ένα δεύτερο δημοψήφισμα όπως και εγώ», δήλωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, η Κάρολαϊν Φλιντ, βουλευτής των Εργατικών.